sourze.se

Lägg ner Skattebetalarnas förening

Skattebetalarnas förening nära att bli "kuppad" av högerextremister.

Skattebetalarnas förening är en s.k. partipolitiskt obunden organisation som grundades 1921 med målet att hålla beskattningen så låg som möjligt. Den anti-rasistiska tidningen Expo avslöjade tidigare i år att det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna planerade att "kuppa" in sina medlemmar till betydande poster i SF styrelse. Med målet "att förvandla SF till ett nyttigt medel för vår kamp".

När kuppförsöket misslyckades gick Robert Gidehag, vd för Skattebetalarna ut i media och förklarade - Vi känner oss lättade. Detta visade att den här typen av värderingar inte hör hemma i vår förening.

Men när skattebetalarna 10 maj demonstrerade på Mynttorget i Stockholm mot de för höga fastighetsskatterna fanns där folk med plakat som löd;
"Persson, lägg korten på bordet! Vad kostar invandringen?". Samt plakat som, inspirerade av SVT’s Uppdrag gransknings senaste hetskampanj mot socialbidragstagare, antydde att "vi" måste sluta ge pengar till dem som är "låtsassjuka" på vår bekostnad.
I demonstrationståget kunde man även se nazister dela ut propaganda helt obehindrat.

Mitt förslag till Skattebetalarnas förening blir därför att lägga ner verksamheten nu när de ser vilka icke önskvärda element som högerpolitik lockar till sig.


Om författaren

Författare:
Stefan Severin

Om artikeln

Publicerad: 10 jun 2005 13:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: