sourze.se
Artikelbild

Vad ville han egentligen?

Jag talar om en förälskelse och ondska på en dejtingsajt.

Under de senaste veckorna har jag blivit medveten om att det faktiskt finns "onda" människor. Eller iallafall människor som jag har svårt att se något gott i, hur djupt jag än letar.

Jag har fått erfara att en person kan förändras på några timmar, från att vara en gosig dyngkär nallebjörn till ett riktigt monster. Till en början älskvärd, inställsam, ja nästan pinsamt glorifierande, för att övergå till ren ondska, offentlig förnedring, förtal, trakasserier, telefonterror och rena hot. En människa som förvandlas och agerar på detta vis kan ej mår bra.

Det känns hemskt att säga, men jag är glad att det inte var jag som var offret. Å andra sidan lider jag fruktansvärt med en kär vän och har spenderat åtskilliga timmar med att försöka fatta, förstå, trösta och reta upp mig på den här personens agerande, och försöka få honom att sluta. Men inget hjälper. Frågan återkommer hela tiden:
VARFÖR blev det såhär?

Det är tragiskt, så jävla tragiskt att se en människa med noll och intet självinsikt och dessutom total avsaknad av empati och hänsyn, ordet ödmjukhet kan han inte ens stava till. Han ser eller vill inte se inte själv vilken skada han gör/gjort. Trots floder av tårar, böner om att sluta, påtryckningar från omgivningen, och till och med varningar, så slutar mannen ifråga inte. Vad är det som driver honom? Varför vill man trycka ned en människa som man älskar?
Varför vill man öppet berätta om saker som man gjort tillsammans, saker/tankar som var tänkta att bevaras tillsammas inom väggarna, inte husets utan hjärtats.

Han framstår i mina ögon som en pajas, en ond sådan. Kommer att tänka på filmen "Det". Detta känslodrama har sin kärna och födelse på Internet. Ännu ett fall, som visar hur lätt det är att komma i kläm och luras av ytan. Såna här händelser gör att kontaktsiter får dåligt rykte, några rötägg kan förstöra så mycket. Det är dessutom inte första gången han gör så här.

Jag känner mig också besviken över redaktionens,ickeagerande. Det räcker inte med små knackningar på axeln, när det är maniska, internetberoende psykopater som man har att göra med.

Men men, jag hoppas och tror att rättvisan ska segra. En dag, en solig dag så kommer kanske "Insikten" till honom också, men troligen inte som ett brev på posten, utan som ett mail eller ett litet mess i "Inkorgen"på nätet...

Illustration: Mia Bergqvist


Om författaren

Författare:
Åsa Welin

Om artikeln

Publicerad: 09 jun 2005 11:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: