sourze.se
Artikelbild

Visst har vi blivit mycket klokare

I TV-programmet "Vetenskapens värld" nyligen, ställdes frågan om vi är klokare än våra förfäder.

Ett försiktigt "kanske" gavs som svar, med hänvisning till bättre kost och levnadsvillkor. Belåtet kunde tittaren alltså luta sig tillbaka och tänka: "Vi är bäst"! Och det är vi ju, eller hur? Jag menar, vi har ju genusforskning, vi har avskaffat prostitutionen genom en lag, vi har ett demokratiskt samhälle med politiker som alltid tar de beslut som deras väljare önskar, vi är lagstadgat solidariska, vår moral är otadlig, vi sätter utbildningen i högsätet framför kunskapen, ger alla medborgare samma chans m m. Ja, vi är t o m så duktiga att världen nog faktiskt skulle må bäst av att styras av oss.

Vi har faktiskt kommit så långt, att vi skulle kunna uppfostra pojkar till att bli flickor och tvärtom. Jo, det är sant, en manlig genusforskare berättade på TV, att om man bara förutsättningslöst uppfostrade en pojke som flicka under de två första åren så kunde man radera ut hundratusentals år av nedärvd instinkt och pojken skulle de facto bli flicka inte fysiskt förstås, men psykiskt. Visst är den fantastisk vår genusforskning! När historien om vår tid en gång skrivs så kommer säkert inrättandet av denna akademiska gren bli en av de starkast lysande stjärnorna, och personer som den nämnde docenten och professorn i genusforskning i Uppsala blir säkert jämställda med storheter som Linné eller Darwin.

Vilka perspektiv detta med de två första åren egentligen öppnar. Om vi börjar med att under dessa två första år uppfostra våra barn till att bli rättvisa och förstående, att ta hänsyn till andra och finna den största glädjen i att hjälpa andra, vilken värld vi kommer att få! Alla nedärvda onda instinkter, som t ex den att vilja ha den största och bästa biten, kommer att försvinna och - oh fantastiska tanke - alla våldsbrott inklusive kvinnomisshandel kommer att utplånas när vi börjar lära våra telningar att man inte ska slåss. T o m det perspektivet öppnar sig, att män kunde bli goda!

Ja, nog är vi duktiga! Med rätta kan vi sitta och fördöma historiens människor för att de inte visste att vi här i Sverige år 2005 skulle ha kommit fram till de ultimata sanningarna. Ja, som t ex Evert Taube. Han borde verkligen ha vetat 1922 att han var en manschauvinist enligt Margareta Winbergs salomoniska utsago år 2002 eller när det var. Se bara där, vilka lysande politiker vi är duktiga nog att förse oss med! Och de har ju alltid rätt! Har ni t ex hört någon av våra gloriösa förtroendevalda berätta att han eller hon gjorde eller tänkte fel? Och det fantastiska är, att trots att de säger olika saker så har de alltid rätt.

Ja, det är så mycket som är så fantastiskt med vårt samhälle, som gör att vi distanserat oss från våra idiotiska förfäder, att jag kunde orda i timmar om det. Att vi är så solidariska och toleranta t ex, och att vi alla har lika värde. Sen får man ju förstå, att det t ex inte är lika mycket värt att ta hand om andras snoriga ungar, eller vårda sjuka, som att vara exempelvis kändisjournalist, rationaliseringsexpert, politisk sekreterare, direktör, kommunalordförande eller genusprofessor. Men solidariskt nog så fogar sig städare, barnskötare, sjukvårdare och andra i sina taskiga löner. Förresten skriver en politiker här på Sourze idag, att vi ska sluta att dela in oss i grupper utifrån vårt kön, sexuell läggning och ursprung. Jag blev nästan lite besviken på henne, att hon inte också la till sådant som inkomst- och socialgrupp, utbildning, bostadsområde, språk, kultur, familj m m. Men, det uppvägdes ju av att hon nämnde principen om likhet inför lagen, för det vet vi ju alla att vi är, och att vi fick lära oss att kärleken och toleransen till sist blivit de som består snart är vi inte etta i världen i singellistan.

Ja, vi har verkligen kommit långt gentemot tidigare generationer, och vi är faktiskt precis lika lyckliga och olyckliga som människorna i slavsamhällets Rom, medeltidens Sverige eller 1800-talets statarsamhälle. Så självklart måste vi ha blivit klokare. Tack för den kloka frågan! Och luta er lugnt tillbaka i soffan och utgå från att ni är bäst, ty efterkommande generationer kommer aldrig att säga om oss, att; "de var inte kloka 2005". Nej, de kommer att andäktigt stå beundrande inför de oerhörda moraliska höjdpunkter vi svenskar nådde i vår tid!

Jag tror förresten att jag ska damma av mitt gamla gymnasieparti inför valet och bli en felfri politiker. Så jag uppmanar er att rösta solidariskt på rNSL, rationella Nationella Socialist Liberalerna. Vi vill! Så mycket som möjligt åt så många som möjligt! Mer åt fler och mindre åt färre! Vi kommer att driva på om tre viktiga riksdagsbeslut; om bättre klimat med soligare somrar, att alla ska betraktas som vackra, sexiga och intelligenta, samt att också manliga homosexuella ska kunna befruktas genom inseminering. De bägge sista betraktar vi som mänskliga rättighetskrav. Och dessutom kommer jag att få ett välbetalt, solidariskt jobb som riksdagsman.


Om författaren

Författare:
Dick Wase

Om artikeln

Publicerad: 06 jun 2005 23:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: