sourze.se

Svar till Caroline Persson om invandringen

Är det så välbetänkt att plädera för ännu större invandring innan vi fått en fungerande integration?

Att kalla sig antifeminist är lika osexigt som att kalla sig feminist. Det flesta kallar sig därför ingetdera.

Ingen vill bli betraktad som kvinnohatare eller manshatare.

Samma sak med invandringsdebatten. Ingen vill bli kallad främlingsfientlig eller rasist. Ändå är det vad som händer, när man framför ett enda krav som avviker från den rådande politiken. Därom vittnar reaktionerna på folkpartiets egentligen invandringsliberala förslag.

Tydligen är symboler viktigare än sakfrågor, och total okritiskhet alternativt överbudspolitik om invandring de enda godtagbara symbolerna för att man inte skall bli kallad främlingsfientlig eller rasist.

Den anklagelsen fruktas därför att invandringen har varit så stor, att den ett tag inte fick benämnas massinvandring. Trots att den resulterade i att över 1,5 miljoner svenskar 20 procent har någon form av invandrarskap av sent datum i sitt släktträd.

Med så många invånare med invandrarbakgrund är det givetvis omöjligt att inte få arbetskamrater, ingifta släktingar och vänner med sådan bakgrund. Och om man då kallas rasist offentligt, räds man att de skall tro att man verkligen är det!

Fast ens kritik mot invandringen och integrationen handlar om företeelser, som skapar problem. I den kritiken ingår naturligtvis att gensäga de som likt Caroline Persson vill öka invandringen. När det mer än någonsin behövs en mindre sådan.

Men eftersom sådana som hon är mer än villiga att hetsa invandrare mot svenskar, så är man rädd för att skylta med en uppfattning som avviker från den av makten anbefallna.

Fast jag gör det ändå.

För jag förstår inte vad det är för skillnad mellan att sätta en övre gräns för antal passagerare på ett fartyg och antal invandrare?

En övre gräns för antal passagerare påstås aldrig handla om hat mot de som nekas gå ombord, utan om omtanke om alla passagerares säkerhet.

På samma sätt borde vi se på asyl- och invandringspolitik.

Invandringen måste sättas i relation till frågor om ekonomi, offentlig finansiering, arbetstillfällen, gemensamma sociala spelregler, lag och ordning.

Därför borde invandringen - åtminstone tillfälligt - minska i stället för att öka, som Caroline Persson vill.

Detta skriver jag av omtanke om alla svenskar och invandrare som redan är här! Vad blir bättre av att ännu fler skall dela på den gemensamma kakan och hamna i utanförskap?


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 20 maj 2005 16:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: