sourze.se

Avsätt Holmberg och liberalisera invandringen

"Jag har ett förslag till Regeringen Persson för att vända trenden med väljarnas missnöje, men tiden är knapp: Börja lyssna på den allmänna opinionen, inte minst då det gäller invandringspolitiken."

Sossarna kallar sig gärna solidariska, men det verkar vara en solidaritet begränsad till att gälla oss blonda, blåögda och Sverigefödda. Oss lovar Regeringen Persson hjälp med tandläkarräkningarna, men till de mörkögda flyktningar som ber om hjälp vid våra gränser lovas intet.

Opiniononssiffror visar tydligt väljarnas missnöje med regeringen, och ett maktskifte efter nästa val är troligare än på länge. Detta måste verkligen orskaka huvudbry i Rosenbad. De borde vara desperata nu att hitta orsaker till raset och undra hur de ska göra för att vända trenden. Jag har ett förslag men tiden är knapp: Börja lyssna på den allmänna opinionen, inte minst då det gäller invandringspolitiken.

Har det någonsin gjorts någon popularitetsundersökning på Barbro Holmberg? Kvinnan som verkar ha fått jobbet som integrationsminister för att hon saknar känslor. Hon som antydit att flyktingbarn som slutat äta simulerar, som kallar tvångsdeporteringar av asylsökande för "stöd för återvandring" och som sagt att en amnesti för flyktingar skulle innebära en "humanitär katastrof" ett uttalande hon dock tvingades ta tillbaka sitter där som en symbol för en allt omänskligare asylpolitik som innebär att allt färre får stanna i Sverige.

Varför denna hårdföra attityd? Tror Barbro Holmberg på riktigt att det är så folk tycker vi ska ha det, och hur kan hon i så fall tro det? Ser inte hon som jag den tydliga opinonen för en humanare flyktingpolitik i allmänhet och en amnesti för dagens asylsökande i synnerhet som senaste tiden visat sig i media och på gator och torg? Till och med de resterande riksdagspartierna förutom moderaterna gick nyligen ut med krav på flyktingamesti. De verkar ha fattat vart vinden blåser, men inte Barbro…I stället fortsätter oviljan att lyssna.

Ett talande exempel var när den nybildade organisationen flyktingamnesti.nu, i en protest mot dagens flyktingpolitik, överlämnade 160 000 namnunderskrifter till Migrationsministern för ett par veckor sedan. Då Holmberg tog emot namnunderskrifterna valde hon att tolka namninsamlingen som ett stöd för regeringens nuvarande flyktingpolitik! Ett stöd för det hon kallar "den största reformen någonsin i migrationspolitikens historia" som nu skulle genomföras. Med det menade hon den planerade nedläggningen av Utlänningsnämnden. Ett beslut som riksdagen tog för fem år sedan och som sedan dess har förhalats in in i det sista av Holmbergs eget parti. Men det var såklart inte det som namnunderskrifterna handlade om. Det vet hon också. Nedläggningen av utlänningsnämnden ger visserligen de asylsökande ökade rättigheter men det innebär inte någon amnesti eller väsentligt ändrad inrikting på flyktingmottagningen.

Det verkar alltså inte bättre än att regeringens avsikt är att fortsätta med sin inhumana flyktingpolitik. En politik som innebär en i princip verkningslös asylrätt. De som söker asyl idag saknar asylskäl i konventionell mening. De flyr sällan från brinnande krig utan kommer hit för att de inte vill leva i fattigdom och ofrihet i sina hemländer. Chansen att få stanna är minimal. 9 av 10 får avslag och efter det nejet ska de tvångsdeporteras. Till dessa deporteringar tillsatte regeringen extra medel i vårbudgeten. Det vände sig i magen på mig när jag läste det. Det börjar tydligen bli dyrt med alla poliser som ska ängna tid åt att leta upp de som gömmer sig hos männsikor som är solidariska på riktigt.

Jag tror att flyktingpolitiken blir en valfråga. Jag hoppas att Sverige blir det land där det parti som är mest humant och liberalt i den här frågan blir det som vinner valet! För sossarna är det bråttom om de vill slippa se fortsatt rasande opinionssiffor, och detta är mitt hetaste tips: Avsätt Barbro Holmberg och genomför "den största reformen någonsin i migrationspolitikens historia" på riktigt - en ordentlig liberalisering.


Om författaren

Författare:
Caroline Persson

Om artikeln

Publicerad: 18 maj 2005 15:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: