sourze.se

Socialstyrelsens dubbelmoral mot bögar

"Jag är övertygad om att bögar kollar varandra mycket noggrannare innan de har sex, än vad vi hetros gör!"

Artisten Lars Åke Wilhelmsson alias "Babsan" har, på grund av sin homosexuella läggning, förnekats som blodgivare och organdonator! Så här förklarar Håkan Gäbel, som utges vara Socialstyrelsens sakkunnig i transplantationsfrågor: " Män som har sex med andra män får enligt socialstyrelsens föreskrifter inte accepteras som donatorer. En person som kan ha blivit utsatt för hiv-smitta får inte accepteras som organdonator och män som har eller har haft sexuellt umgänge med andra män utsätter sig för den risken" Det här är onekligen ett dumt, ogenomtänkt och minst sagt korkat uttalande från Socialstyrelsens sida. Det är en skandal för den svenska demokratin och jag manar alla, bögar och icke bögar, att protestera för att åstadkomma en omedelbar lagstiftning som ändrar denna idiotiska regel.

Vi svenska hetrosexuella är ett dubbelmoraliskt folk! Ena minuten tycker vi att bögar ska ha samma rättigheter som vi. Alla känner ju någon som är homosexuelll, och vi skryter om hur liberal vår politik är gentemot bögar, men i nästan stund kommer vi med sådana här dumheter. Kan det vara så att vi vill vara politisk korrekta och säga att vi tycker att homosexualitet är acceptabelt, medan vi innerst inne tycker raka motsatsen? Jag känner många hetrosexuella som accepterar homosexualitet som ett faktum men som i privata sammanhang säger att de finner det motbjudande! Jag undrar om inte det kan vara denna slags dubbelmoral som ligger bakom Socialstyrelsens konstiga regeln om blodgivning m.m. Lets face it - "En person som kan ha blivit utsatt för hiv-smitta får inte accepteras som organdonator" gäller ju i HÖGSTA GRAD hetrosexuella precis lika mycket som homosexuella. Vad sägs om alla svenska snuskhumrar som reser till Thailand och Öststaterna för att söka sex med prostituerade kvinnor. Borde inte Socialstyrelsen också förneka blod från dem, trots att de är hetros? Jag är övertygad om att bögar kollar varandra mycket noggrannare innan de har sex, än vad vi hetros gör!

Under min uppväxt på Irland fick jag lära mig att homosexualitet var tabu. Det beskrevs som ett onormalt fenomen och att det skulle fördömas. Men när jag var en ung man svarade jag på en lägenhetsannons där en man sökte någon som skulle dela hans lägenhet i Centrala London. Jag tackade ja och han accepterade mig som hyresgäst. Redan första dagen efter att jag flyttade in i bostaden upptäckte jag att Colin som han heter var bög. Det var 1969 då homosexualitet fortfarande var ett tabuämne. Min dåvarande svenska flickvän och jag blev något rädda när vi upptäckte detta, men det tog inte särskilt lång tid för oss att komma till insikt med att Colin var en helt normal sympatisk person med höga moralföreställningar. Vi delade lägenheten med honom under ett år och sedan dess har jag inte känt skillnaden mellan hetros och homos. Tanken att en person som min gamle vän Colin inte skulle kunna donera sina organ eller ge blod, är för mig förskräcklig!

Vi i Sverige är onekligen världens ledande land när det gäller "tolerans" Gud va jag hatar det ordet i dessa sammanhang, men känner mig tvungen att bruka det gentemot homosexuella. Hur kan det då komma sig att vi tycker att män som har sex med män skulle ha större risk att smittas av HIV än män som har sex med kvinnor? Är det inte så att HIV sprider dig genom samlag med, eller genom att bli smittad av blodet av, en person som redan har HIV. Vad är då skillnaden om personen som ska ge blod eller donera sina organ är hetro eller homo?

Genom att ha en sådan dum regel skapar Socialstyrelsen en klyfta mellan hetros och homos. Budskapet är tydligt - homos är mer "lösaktiga" i sina sexuella vanor än hetros. Jag har dock en nyhet för pamparna på Socialstyyrelsen, nämligen att de mest lösaktiga när det gäller sex i det svenska samhället är faktiskt hetros. Vi är fler än homos och risken att vi utsätter oss för HIV är precis lika stor om inte större än det är för homos. Regeln måste ändras omedelbart så att vi slutar utöva dubbelmoralen som Socialstyrelsen uppenbarligen gör.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 26 apr 2005 13:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: