sourze.se

Microsoft byter namn

Efter att ha säkerställt totalt monopol som leverantör av informationsteknik hos de tre mäktigaste av världens länder tillkännager Microsoft att de byter namn till Macrosoft.

Det kan vara ett försenat aprilskämt, men Microsofts VD Steve Ballmer tillkännagav idag att företaget ska genomföra ett namnbyte. Namnbytet beräknas vara helt genomfört den sista juni i år.

Vi anser att det gamla namnet inte längre speglar våra ambitioner lär Ballmer ha sagt, och det har även skrivits Eftersom EU visat svagheter när det gäller juridiken så tror vi att vi kan vinna marknadsandelar i Europa också, och vi vill vara förberedda på ett maktövertagande.

Ballmer har vid tidigare intervjuer låtit ana att filmen "Minority report" är en favorit, och när han får frågan om vad han tycker om SF-författaren Sheri S. Tepper vägrar han svara.

Ensamma, icke-kommersiella "dissidenter" världen över har länge rest frågor om kontrollsamhällets nackdelar och hotet mot det privata rummets integritet. "Anonymitet blir de riktigt rikas lyx" säger signaturen analfa i ett diskussionsforum.

Microsofts grundare Steve Jobs. Fel, skall vara "Bill Gates", har tidigare avsagt sig VD-posten och intresserar sig mest för hur företagets produkter ska bli mer "användarvänliga". Han avstår från att närmare förklara vad som avses med "användarvänlig" och säger att det är Microsofts utvecklare världen över som ska få bättre verktyg.

Ordet "Echelon" flimrar förbi i mitt huvud och jag googlar på det. Det visar sig vara rena duggregnet för en tuff infotrooper! Men tänk hur det kunde vara, nanobots i ditt barns nästa mässlingvaccin, sedan kan du och alla med makt pejla in var ungen är och hur han/hon känner sig. När man blir vuxen kanske man hellre hade stått ut med mässlingen...


---


DISCLAIMER: För att vara på den säkra sidan så erkänner jag redan nu att en del av ovanstående är fantiserat.
Jag har mailat Ballmer och Gates och frågat angående Sheri S. Tepper samt användarvänlighet utan att få svar, så det är sant. Deras uttalanden och hänvisnigar till sådana är lösryckta ur sina sammanhang och kan inte anses spegla en verklighet. Namnbytet är i denna artikel helt mitt eget påhitt, men mina farhågor om informationssamhällets skadliga inverkan på medborgares liv är äkta.


Om författaren

Författare:
Tomas Engström

Om artikeln

Publicerad: 06 apr 2005 12:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: