sourze.se

Nu tror jag att Calle Jonsson är oskyldig

"målsägandens uppgifter om knivattacken talar för att gärningsmannen är av samma psykologiska typ som Anna Lindh-mördaren d.v.s. han satte sig på offret och högg med kniven fyra gången."

Nu har vi, genom massmedia fått höra "offret" Christoforos Serdaris version rörande händelserna som orsakat Calle Jonsson historien i Grekland. Domen väntas komma redan i dag eller i morgon. Efter att ha sett offret i TV och läst vad han har sagt misstänker jag att Calle Jonsson är oskyldig.

Hittills har ingen vetat andra sidan av historien. Nu vet vi det. Jag för min del vågar nu spekulera i att utpekandet av Calle Jonsson inte stämmer. Varför hyser jag den uppfattningen? Dels därför att det låter som att offret är ute efter skadestånd, dels därför att målsägandens uppgifter om knivattacken talar för att gärningsmannen är av samma psykologiska typ som Anna Lindh-mördaren d.v.s. han satte sig på offret och högg med kniven fyra gången.

I min senaste artikel om Calle Jonsson skrev jag om svenska ungdomars fylleri som kan leda till att de gör saker som de i nyktert tillstånd inte skulle göra, men det här som Serardis nu berättar i den grekiska domstolen är knappast synonymt med fulla unga svenska killars beteende. Givetvis super unga svenska killar, men det är sällan att fylleriet leder till dåd av det slag som beskrivs i den här rättegången. Dessutom, om Calle Jonsson hade varit en person med den typ av psykologisk profil som verkar stämma in på förövaren i det här fallet, hade medierna redan för länge sedan upptäckt det.

Nej - jag misstänker att Calle Jonsson är oskyldig och tror att han kommer att frias vilket föranleder frågan om varför han varit så rädd att tidigare stå inför rätta.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 05 apr 2005 09:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: