sourze.se
Artikelbild

Feministiska populistas?

Så följer ett nytt parti i Ny Demokratis fotspår

Jag gör bara en mindre jämförelse med ND, och vill absolut inte påstå att "Feministiskt initiativ" är främlingsfieltliga. Naturligtvis finns risken att de verkliga manshatarna ansluter sig och gör karriär, men om man silar bort allt som "de flesta" skulle anse som osakligt så verkar de vara ett parti som alla andra.

Med en utmärkande egenskap förstås: De rider på tidens trend. Jag tror att de lyckas ta sig in i riksdagen. Det har varit ett enormt accelererande mediafokus på könsskillnader det senaste året. Inte mig emot. Om landets befolkning ska må bra så kan man inte undanta hälften av den.

Det är bara det att jag inte kan släppa tanken på hur härlig makten är och vad människor gör för att nå den. Det stör mig, och jag kan inte prestera det rätta förtroendet. Det är antagligen det invanda politikerföraktet. De får väl försöka slipa bort det precis som min tandläkare tar bort tandsten - fast tandstenen kommer ju tillbaka hela tiden...


Om författaren

Författare:
Tomas Engström

Om artikeln

Publicerad: 05 apr 2005 08:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: