sourze.se

Den svenska välfärden

Vackra svenska flicka, härlig sommar, glimrande sjöar, folkmusik, blåbär, lingon, smultron...

Vi kan ställa oss frågan, hur kan de sociala få vara så grymma, hur kan detta myndighetsmissbruk få fortsätta år ut och år in i vårt land i vår tid. Hur kan denna tortyr och splittring av familjer få fortsätta. Varför reser sig ingen upp i regering, riksdag, UD och säger att nu får det vara stopp. Det är många som inte vet vad som händer i Sverige för allt sker ofta bakom lyckta dörrar. I de svenska domstolarna är det inte alltid de högutbildade domarna som bestämmer. De använder sig ofta utav outbildade socialsekreterare. I förvaltningsdomstolarna behöver inte ens socialassistenterna vittna under ed och på detta vis så skyddar de sig själva.

Jag trodde en gång att Sverige var ett fritt och rättvist land där solen alltid sken, men ack vad jag hade fel. Många socialassistenter blir avundsjuka på familjer som har det bra och där barn är lyckliga. Jag känner väl till fall där uniformsklädda poliser tillsammans med socialassistenter har tagit små barn. Ofta är barnen under sju år, bor i ett bra villakvarter, föräldrarna är akademiker och har en stor umgängeskrets utan något missbruk. De tar barnen från deras rötter och slänger ut dem i fosterfamiljer där barnen misshandlas, lever under vidriga förhållanden och ibland utsätts för sexuella övergrepp utav fosterfamiljen. Jag drar nu inte alla över en kam för det finns dock fosterfamiljer som är kärleksfulla och det finns barn som blir glada över att få komma ifrån sitt missbrukarhem.

I Sverige tas cirka 6 000 barn per år och placeras ut i samhället hos fosterfamiljer, ofta långt ifrån sina biologiska föräldrar. Socialtjänsten vill att barnens kontakt med de biologiska föräldrarna ska minskas.
Vem vill krossa den ursprungliga kärnfamiljen till enskilda individer? Som enskild och förtryckt individ blir människan många gånger beroende utav samhället, ingen tjänsteman behöver gå arbetslös och den onda cirkeln är sluten. Hur många barn har inte i Sverige fått sina liv förstörda genom falska anmälningar, falska utredningar och människokränkande fosterhemsplaceringar? Polisen har idag rätt till handräckning, d v s befogenheter att ta barn ifrån sina biologiska föräldrar. Jag anser att mänskliga rättigheter i Sverige inte efterföljs utifrån vad FN:s barnkonvention förespråkar d v s att alla barn ska ha rätt till ett liv utan misshandel och övergrepp.

Vi är människor av lika värde, om Sverige från och med idag stoppar alla onda tvångsomhändertagningar som vi skattebetalare får betala för och istället satsar pengarna på de barn, ungdomar, missbrukare, psykiskt sjuka människor som behöver hjälp och där hjälp idag inte erbjuds, då kunde vi alla leva lyckliga i trygghet och barnen leva tillsammans med sina biologiska föräldrar. Låt detta istället få bli vår framtid.


Om författaren

Författare:
Louise Valette

Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2005 18:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: