sourze.se

Bad du om ursäkt Billy?

Billy Butt tycker att de tre hockeyspelarna som ankagades för sexbrott skall be kvinnan om ursäkt. Detta fordrar en följdfråga till Billy.

Soureskribenten Billy Butt dömdes 1993 till 4½ år fängelse för våldtäkt, ett straff som i Hovrätten sedan skärptes till 5 år. Efter det har han kämpat hårt för att få upp fallet till Högsta Domstolen eftersom han anser att fällningen var felaktig. Med sina erfarenheter i ryggen har Billy ihärdigt debatterat med avsikt att belysa det faktum att det är möjligt att bli falskt anklagad för ett brott, och speciellt då sexbrott, något som även om fällande dom inte uppnås kan innebära stora negativa förändringar i livssituationen för den anklagade. Även här på Sourze har Billy skrivit många artiklar med detta tema.

Det är därför jag nu med stor förvåning ser att Billy till synes gjort en helomvändning. Vad gäller såväl Motala-målet med den 13-åriga flickan som fick två personer fällda för sexbrott som den nu uppmärksammade incidenten med de tre hockeyspelarna som blev anklagade för den sortens brott så har Billy tämligen okaraktäristiskt för hans debatt-tema gått helt på målsägarnas linje. Detta trots att dessa fall med gott fog kan ge vatten på kvarn för någon som vill följa ett sådant tema.

Om det senare fallet säger Billy följande i sin artikel: "Vad som förvånar mig dock är varför Huselius, Tallinder och Lilja inte gjorde det självklara redan första dagen, nämligen att BE TJEJEN OM URSÄKT?". Min följdfråga - som än så länge står obesvarad i kommentarerna till den artikeln - blir då än mer självklar:

Bad DU om ursäkt Billy?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 16 feb 2005 12:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: