sourze.se
Artikelbild

Våldtagen eller ångerfull?

Tre Kronor agerar som om hockeyspelare inte får ha ett sexliv, som om det vore omoraliskt.

Jag måste nog börja den här artikeln med att säga att jag givetvis är emot allt vad tvång eller utnyttjande heter i alla former. Vi, samhället, vet idag att tre hockeyspelare haft sex med en 21 årig tjej. Gruppsex. Tillåtet, och något som förekommer i de flesta av samhällets grupper. Hur kan då personer inom svenska hockeyn uttala sig om omoraliskt beteende ? Kvinnan har sagt att de verkade trevliga och följde med dem till hotellrummet. Källan i Kvällsposten som säger att kvinnan var kraftigt berusad motsägs av kvinnans egen berättelse då hon även efter händelsen kommer ihåg att de var trevliga nog att följa med till ett hotellrum.
Jag har full förståelse för att kvinnan, utav ännu ej utrönad anledning mår dåligt, annars hade hon inte gjort någon anmälan, detta, så vitt hon inte är en person som redan mår dåligt av andra skäl och vill ha uppmärksamhet, tyder på att något är galet.

När jag sätter mig in i sådana här situationer brukar jag vända och vrida på det för att se det ur alla synvinklar. Om jag tänker mig att detta var min dotter, så skulle jag givetvis vara orolig för att det var våldtäckt av flera skäl. Först av allt för at min dotter hade varit med om en av de hemskaste saker som kan hända en kvinna eller man, men också för att jag som far skulle se till att de aldrig mer spelade hockey ens på playstation. Samtidigt skulle jag känna obehag av att min dotter varit med om gruppsex. Min dotter hade gärna fått ha gruppsex, men jag vill inte veta om det i alla fall. Av någon anledning känns det smutsigt, precis som det idag gör i många människors hjärnor när de läser i media om denna händelse, och om inte smutsigt så kanske förbjudet. Men det är inte förbjudet.

Vi är konstiga varelser, så konstiga att om det blev förbjudet, skulle gruppsex flöda över vårt land som aldrig förr. Tillbaka till min dotter. Sist av allt skulle jag fråga min fru, vad trodde vår dotter att de här killarna ville göra på hotellrummet, spela Fia med knuff, eller ha kvinnans syn på deras hockeyteorier.Själv följde jag med två medelålders kvinnor upp på ett hotellrum när jag var 19, jag var mycket berusad, dagen efter kändes mindre fantastiskt då jag tycker att det inte stämmer in på hur jag anser att sex ska gå till. Men när jag följde med var det inte för att lära mig knyppla i alla fall.Åter till hockeyn.

Denna historia som ännu inte är klassad som ett brott röner större uppmärksamhet än fallet med en 69 årig styvpappa som utnyttjat och våldtagit en 8 årig flicka i 8 års tid, varvid flickan under sin uppväxt gömt flera knivar på sitt rum för att kunna försvara sig, men aldrig vågat använda, senare vid ett flertal tillfällen försökt begå självmord och till slut via terapi kunnat lägga ord på dessa händelser. Styvpappan som vi tyvärr måste anse som frisk då han dömts till fängelse, döms till 5 års fängelse eftersom rätten tagit hänsyn till hans höga ålder. Ja, ni läste rätt, tagit hänsyn till. Kan detta monster ens stava till detta. Oberoende av vad han erfarit under sitt liv har han ansetts som frisk och därför kan jag kalla honom monster.
Sist men inte minst, hoppas jag att vi till slut får fram fakta i hockeymålet då antingen en eller flera mår på ett sådant sätt att vård och terapi måste till.
Som jag tidigare sagt, vi är konstiga varelser, och glöm inte att vi fortfarande utvecklas men på det mentala stadiet, vilket gör att vi blir svåra att förstå, och som jag även sa i min förra artikel, världen vore bättre utan alkohol.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 14 feb 2005 08:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: