sourze.se

"Gör inte livet surt för ishockeykillarna!"

Mitt mail till Chefredakrörerna på Aftonbladet, Anders Gerdin, och Expressen, Otto Sjöberg.

"Anders & Otto!

Jag hoppas verkligen att ni inte tänker förstöra livet för de tre ishockeyspelarna innan de ens blivit delgivna misstanke om våldtäkt.

Vad som behövs i detta jävla lillputtsamhälle är följande:

Att någon av er jag menar dig Anders eller dig Otto eller kanske Wifstrand DN eller Janne Scherman TV4 eller någon sådan mediamakthavare, blir anklagad oskyldigt för våldtäkt. Jag hoppas förstås att detta aldrig händer er, men tänk hur saken skulle kunna sätta lite ordning på hysterin som skapas i det här landet? Om ni själva fick smaka av hur det känns är det sannolikt att ni skulle nyansera bilden av det hela mer än vad ni gör idag.

Under förra veckan hade ni order våldtäkt fyra gånger som nyhetsettor!

Ni tycker väl inte att det är så konstigt att jag är den som tar upp detta hoppas jag. Å du Otto, ta lärdom av andra chefredaktörer och svara denna gång istället för att skicka den där jävla standardautosvaret som du är så förträfflig på att skicka. Du har INTE blivit för "stor" att svara
mig. Gerdin kommer att svara. T.o.m. Strömstedt svarade ALLTID!

Hälsningar
Billy Butt"


Därför skickade jag mailet till Aftonbladets och Expressens chefredaktörer:

Jag skickade mailet till Otto Sjöberg och Anders Gerdin därför att jag har känt dem båda ganska väl under snart 20 år, och jag vet vad de tycker om det svenska våldtäktsfenomenet. Båda av dessa har genom åren, i sina
kontakter med mig visat tydligt att de tycker att domen mot mig var tveksam. De litar inte på rättsväsendets förmåga att alltid döma korrekt i sexmål.

Gerdin är en f.d. Nyhetschef som blev chefredaktör därför att det inte fanns någon annan lämplig person just då. Han har dock visat sig vara en mycket kompetent och populär chefredaktör. Han är en sympatisk man med en stor tro
på värnande om det personliga integriteten. Han kollar allt som publiceras i sin tidning och han är känd för att vara rättvis. DÄRFÖR är jag säker på att han kommer att ta till sig mitt budskap.

Otto Sjöberg å andra sidan är en yngre lysande chefredakatör som tillhör den nya generationen av mediamakthavare. Han visar aldrig sina känslor. Han är
den klassiska exemplet på en mediaman som tror på behovet att alltid vara politisk korrekt. Jag brukade skoja om Otto på 80-talet då han var Nöjeschef på Aftonbladet genom att anklaga honom för att "vara politisk korrekt även
när han gick på muggen" DÄRFÖR tvivlar jag på att han kommer att ta till sig mitt budskap. Men privat, kommer han att ta till sig vad jag skrivit.

Båda två glömmer ibland att de är så stora makthavare som kan bilda folkopinion med en löpsedel. Båda skulle vilja se följande: ett slut på våldtäkter, ett upprättande av oskyldiga män och ett straffande av skyldiga män i sexmål. Det är bara att deras första lojalitet är gentemot deras
tidningar och dessas behov av att sälja lösnummer.

Varken Gerdin eller Sjöberg skulle kommentera detta offentligt, men privat vet jag att de vet att jag vet vad de tycker - DÄRFÖR skrev jag mailet.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 11 feb 2005 13:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: