sourze.se
Artikelbild

Lefve Konungen!

Det här är ett j-vligt märkligt land och ni svenskfödda svenskar är ett jävligt märkligt folk som förtjänar en smäll på fingrarna just nu.

Helt plötsligt, bara för att medierna säger det, tycker ni att Kungen är en toppenkille! Sifoundersökningar visar att Hans Majestäts popularitet ökat markant under den senaste veckan. Kungen, som alltför ofta tvingas stå ut med en massa obefogad kritik från journalisterna har nu plötsligt hyllats av massmedia för sitt agerande under asienkatastrofen. Men under de 30 år då jag, invandraren, iakttagit sveriges monark, har jag aldrig haft anledning att tro annat än att Kungen är en kanonkille och att han är bra för Sverige! Svenskar förtjänar inte att ha Carl Gustaf Bernadotte som deras kung ty det här landet har ju blivit en j-vla bananrepublik fylld av "fotfolk" som inte innehar förmågan att kunna förstå vikten av monarkin för deras redan nedåtlutande land!

Det sägs att ur ruinerna av katastrofer och krig föds starka ledare. Historien är fylld av exempel på detta. Ta t.ex. vårt grannland Danmarks kung Christian, som under andravärldskriget red omrking på sin häst ensam och utan vakter på Köpenhamns gator och torg bland tyska stridsvagnar för att komma närmare sitt folk istället för att sticka utomlands och ta skydd från nazisterna. Tyskarna "vågade" inte stoppa honom när han ville visa sitt stöd till det danska folket! Han blev större i danska folkets ögon än alla de danska politikerna. Vår kung Carl Gustaf har inte ridit omkring på någon häst, men han har, flera gånger i TV sedan katarofen, visat samma typ av medkänsla för sitt folk som Kung Christian gjorde. I efterdyningarna av asienkatastrofen är det nu onekligen Kungen som blivit en ny ledare för det svenska folket.

Men herregud Kungen har alltid varit en ledare - och han har alltid visat ett stort empati för sitt folk. Det ingår i monarkins grundprinciper att Kungar och drottningar skall stödja sitt folk i alla situationer. De är ju uppfostrade att så göra! Problemet är att medierna som styr "fotfolket" i det här märkliga landet inte alltid har visat Kungens bästa sidor. De har ständigt kritiserat honom och fått folket att tycka att vi kanske bör avskaffa monarkin. De vänsterpräglade journalisterna vi har i Sverige visar alltför ofta en dålig förmåga att vilja se Kungens positiva betydlese för Sverige. Istället för att visa upp vad Kungen är för person, brukar de sensationalisera monarkin på ett negativt sätt genom att bara tala om för oss hur Kungen gör "tabbar" t.ex. den påstådda tabben som blev löpsedelsstoff när Kungen var i Brunei för ett tag sedan. Men precis som i alla mediala situationer finns det alltid en "andra sidan av historien" som de flata journalisterna i Sverige inte vill visa upp. Varje offentligt känd person vet ju att deras mediala bild inte riktigt överensstämmer med sanningen. Kungen, precis som andra kändisar, har fått utstå mobbning efter mobbning av journalisterna och dessa mobbningar har resulterat i opinionsundersökningar såväl som s.k. "tyck till" enkäter på exempelvis aftonbladet.se som visat att folket inte vill ha en kung. Minns ni under Kungens Bruniebesök hur debatten lutade åt att Kungen bör avgå? Men nu plötsligt är Kungen inne och folket tycker att han är en hjälte. Det hela visar bara en sak.. att det svaga folket i Sverige saknar förmågan att tänka själva utan låter sig styras av ett gäng skitjournalister. Om Aftonbladet tycker att Kungen är en fårskalle då tycker läsarna att han bör avgå, men när Aftonbladet tycker att Kungen är en bra kille då tycker läsarna att han är en hjälte! Vem är det egentligen som styr?

Sverige består av ett land fylld av ett folk som inte törs ta itu med saker och ting. Man "vågar" inte heter det! Det är inte alls så konstigt att statsministern och andra politiker inte agerade snabbt i asienkatastrofens början. De är ju inte vana att agera snabbt. Det ingår inte i den svenska nationalkaraktären att agera snabbt utan här ska man först sitta runt ett långt bord och diskutera saker och ting med varandra och alla ska komma överens innan man gör någonting. Ingen vågar sticka fram hakan och ta ansvar i rädslan för att råka ut för den förträffliga svenska jantelagen. När man då börjar agera är det oftast för sent, som t.ex. i Estoniaförlisningen där man redan från början hade kunnat bärga fartyget. Allting i Sverige ska "utredas" - och ingen vågar säga vad de tycker förrän utredningen är klar. Vi är ett land av byråkrater. Vi kritiserar sydeuroeiska länderna för att vara slarviga, men italienarna visade oss hur snabba de kan agera när de omdelbart skickade ut flygtransporter till Thailand redan timmar efter nyheten om flodvågskatarofen nådde myndigheterna i Rom. I samma stud gick vår utrikesministern till en teaterföreställning och vår statsminister satt hemma i Harpsund och myste med sin nya hustru!

Och mitt uppe i hela röran stiger det fram en man som vi alla känner, nämligen Kung Carl XVI Gustaf och ger vår 9,5 miljoner stora befolkning vad den behöver i allvarets stund, nämligen EMPATI och medkänsla. Politiker som Marita Ulvskog som kritiserar Kungens agerande är ute på hal is.

Jag har ett gott råd till svenskfödda svenskar - och jag riktar denna artikel mot er därför att många av oss invandrare tänker på ett helt annat sätt i dessa frågor. Många av oss kommer ifrån samhällen där monarkier och presidenter består av ledare som har stor betydelse för folket. Rådet är följande: Våga ha egna åsikter istället för att låta er styras av vad journalisterna tycker om monarkin. Utan monarkin skulle Sverige, som redan sänkt sig till den lägsta möjliga nivån, bli av med den viktigaste delen av sitt kulturarv. Carl Gustaf Bernadotte har visat oss nu vad han är för kille. Vi behöver honom för det är HAN och inte den futtiga Göran Persson, som tycks kunna nå det svenska folket. LEFVE KONUNGEN!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 14 jan 2005 11:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: