sourze.se

Billigt att skylla på Persson

Johannes Jakobssons "kritik" mot statsministern är billig, feg och precis den flykt från ansvar som han anklagar Göran Persson för.

Om min chef säger till mig: "Detta är din uppgift", och jag sedan inte gör den, är det då chefens fel? Om jag surfar barnporr på jobbet, är då min chef som skall ha sparken? Är en underlydande alltid fri från ansvar?

Enligt Johannes Jakobsson och alla andra som nu likt en vargflock kastar sig över Göran Persson så verkar svaret på dessa frågor vara ett rungande "JA!". Var logiken i detta ligger vet jag inte riktigt.

Sant är att om en chef anlitar en inkompetent person så har chefen ansvar för att den inkompetenta personen överhuvudtaget fick chansen att göra fel. Men det fråntar inte den som gjorde fel ansvar för att inte ha uppfyllt den uppgift som ålades denne. Om chefen har klargjort uppgiften och den inte uppfylls, då är det den underlydande som får ta ansvar för det, punkt!

Johannes ojar sig över att ingen vill ta ansvar. Jag håller med honom. Mentaliteten i det här landet handlar väldigt mycket om att smita från ansvar... och de som smiter mest, det är de i de lägre leden. Den här tjafset om att "Chefen har det slutgiltiga ansvaret" som Johannes nu marknadsför missbrukas alltför ofta av Working Class Zer..., flåt, Heroes som inte vill ta ansvar för sina handlingar. Det står mig upp i halsen.

Johannes och oppositionen har tagit en feg väg genom att attackera Göran Persson på det här viset. De tar varje chans de kan att sparka uppåt. Jag slår vad om att om Göran Persson eller Laila Freiwalds hade sagt "Jag såg på nyheterna om katastrofen" så hade de fått skit för att de tittade på TV istället för sköta sina ordinarie uppgifter medan ansvaret för omvärldsbevakning delegeras till UD.

Dömda på förhand... av människor som med facit i hand tar varje chans de kan att på billigast och snabbast möjliga sätt skyffla ansvaret uppåt. Jag tycker det är rent ut sagt ryggradslöst.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 13 jan 2005 11:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: