sourze.se

11000 asylsökande gömmer sig!

Kan det vara möjligt att svenska asylmyndigheter gör sådana fatala misstag att tusentals flyktingar tvingas gömma sig?

Ett stor antal asylsökande flyktingar som inte beviljas asyl väljer att stanna i Sverige och gömma sig. I fredagens Aktuellt 26 nov berättas om en familj som håller sig undan i en stuga långt inne i skogen och som förses med mat och andra nödvändigheter genom en förening som tagit som sin uppgift att skydda flyktingar som gått under jorden. Läkarbesök ordnas på hemlig ort genom föreningens försorg.
Man frågar sig; varför stannar dessa flyktingar i Sverige under de förhållanden som skildras. Eftersom asyl inte har beviljats har de svenska asylmyndigheterna bedömt att de utan risk kan återvända till sitt hemland. Men de väljer ändå att stanna kvar i Sverige. Livet i hemlandet måste enligt deras bedömning bli ännu sämre än att leva på det sätt som de nu tvingas till här.

Kan det vara möjligt att våra asylmyndigheter så ofta gör misstag när de avslår de asylsökandes ansökningar av asyl? Det är ju fråga om tusentals människor – siffran 11.000 nämndes - som ligger gömda och antalet ökar dessutom enligt de uppgifter som gavs i Aktuellt.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 29 nov 2004 12:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: