sourze.se

Kakmonstret gör comeback!

Svenska Sesam nu i Bergianska Trädgården!

Premiär fredagen den 29 Oktober 2004

Huvudrollen spelas av Kakmonstret!

Vi har haft Lasermannen, Hagamannen, Stålmannen och nu gör en ny stjärna entré:
"Kakmannen", som en elvisp rör han ihop allt vad trygghet och arbetsro heter.
Vad kommer härnäst?

Måste bara säga att den här gången har media verkligen lyckats, hur ska man kunna undgå att bli full i skratt då de uttrycker sig på detta sätt? De har gjort en parodi på hela förloppet!
Läs själva:

"27-åringen bjöd hela personalen på knark-kaka

Prova min cheesecake - den är specialkryddad."

"Han hade med sig tre hembakade kakor - en cheesecake, en äppelkaka och en sockerkaka - som han bjöd ett 20-tal anställda på.

- Han sa att vi skulle prova hans cheesecake. Han hade speciella kryddor på den.."

"En kvinnlig trädgårdsmästare föll ihop i yrsel i odlingarna."

".. misstänker utredarna att det kan ha blandats knark i kakorna. En misstanke som får stöd av att en av de drabbade bara blev fnittrig."

"I den 27-årige trädgårdsarbetarens barndomshem hittades knarksvampar, cannabisplantor, ett svärd och en startpistol. Det är lite olika narkotiska preparat, frön och växter."

Killen har verkligen dragit nytta av sin tid som praktikant på Bergianska, han verkar ha fått fina kunskaper både om hur man odlar, skördar och bakar. En riktig svärdomsdröm. Fast den här drömmen blev dock ingen kaka, utan snarare en mardröm. Men jag ser också allvaret i det här, han kan ha förstört och tagit flera liv med sitt lilla hembageri. Det är ingen lek att inta hallucinogener. Är oturen framme, så kan ditt liv aldrig bli sig likt igen, psykoser, beroende..

Det är just därför jag vill kritisera sättet media valt att framföra nyheten om denna makabra händelse på. Det låter som något de skulle kunna häva ur sig på TV4:s Parlamentet.

Vinklingen media har gjort bäddar verkligen för att dråpligheten i hela situationen ska lägga sig som en hinna över allt annat som en glasyr. Med dessa rubriker kan det inte bli annat än pannkaka.
Det är svårt att se allvaret, känns som att de famlade efter kaksmulorna när de skrev dessa artiklar, allt för att få storyn att jäsa.
För hur kan de publicera sånt här:

"Men det finns mörka sidor. - Han har vuxit upp här och varit en härlig liten kille, ända tills det verkade gå lite snett i slutet av tonåren. Då la han sig plötsligt till med en rasta-stil. Lät håret växa ut i dreadlocks, hade långt skägg och en sådan där hög virkad mössa i gult, grönt och rött, berättar en granne."

Snacka om förutfattade meningar och fördomar, inte konstigt att grabben började ta droger. Sen verkar det vara viktigt att svenska folket får veta att "kakmannen" körde omkring i en Mercedes Benz och inte i någon annan liten bullbil.

" Mannen var under hela gårdagen på flykt i sin mammas bil - en Mercedes Benz 220.
- Han brukar låna min bil, säger mamman."

Är detta BRA journalistik?

Jag känner ett hot mot den rådande fikakulturen efter denna fredag. Tog därför kontakt med Fikaguiden.se och de gav mig faktiskt smaken tillbaka. De vände på kakan, att detta kommer att innebära en nyrenässans istället. De såg rubriker som:
"En fika är så mycket mer" och "Butterkakans framtid är hotad, fnitterkakan är här!"

Men jag är ändå rädd att denna händelse kan få oanade följder. Hädanefter är det väl slut på det mysiga "fredagsfikat" på arbetsplatserna runt om i Sverige, eller så kanske det blir tvärtom. Det blir en ny trend. Det kanske blir ett sätt att ladda inför helgen, ta lite uppåttjack för att orka med familjen och allt hushållsarbete som vi inte hunnit med under veckan. Plötsligt blir vi alla fnittriga och springer ut i trädgårdslandet, för att plantera egna svampar.

Nu är det helg, hallucinera och svälj!

"Kakmannen" kommer att bli rikskändis, sanna mina ord!
Källa:

Länk: aftonbladet.se

Länk: vk.seFast egentligen var det bilden på polismannen som står och håller i den stackars kakan, som slog mig först. Det är ju Christer Petterson! Han har återuppstått! Och med en ny karriär.. han har börjat baka nu också?! Blev helt förvirrad, så jag var tvungen att läsa vidare... och de fann ju faktiskt en startpistol i "The Man Of Cookies"lägenhet..Om författaren

Författare:
Åsa Welin

Om artikeln

Publicerad: 10 nov 2004 11:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: