sourze.se

Vilken nytändning Nalin Pekgul!

Nalin Pekguls uppmaning till regeringen att inte förneka verkligheten borde tända en frisk politisk debatt. Äntligen!

I söndagens "Agenda" fick vi se och lyssna till en politiker som rakt och ärligt presenterade sin åsikt i en het politisk fråga. Nalin Pekgul, ordförande i socialdemokratiska kvinnoförbundet, berättade utifrån egna erfarenheter som sjuksköterska i Tensta vårdscentral, att ett utbrett fusk föreligger då åtskilliga av personalen vid vårdcentralen arbetat svart samtidigt som de varit sjukskrivna. Hon poängterade att politiker inte borde blunda för den verklighet de lever i utan i stället se till att ordentligt utreda hur omfattade detta fusk med sjukskrivningar är. Hennes meddebattör arbetslivsministern Hans Karlsson mimade som vanligt om att ingen vet något om fusket och att ingen hade tagit reda på det heller. Ynkligare än på länge tvingades han att lyssna till Nalin Pekguls uppmaning att aldrig förneka de problem som speglar verkligheten.

Nalin Pekguls framträdande i TV ger hopp om att en attitydförändring kanske är på väg. Tänk om liknande tongångar hade hörts när Göran Persson presenterade sin nya regering. Och tänk om Persson hade haft modet att ge Nalin Pekgul en ministerplats.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 30 okt 2004 09:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: