sourze.se

Göran Perssons ursäkt till väljarna

Dags för Göran Persson att göra en politisk manifestation; att avsluta samarbetet med vänsterpartiet.

Sällan eller aldrig har väl en avklädning av en politisk skojare uppvisats så klart och effektivt som i tisdagens avsnitt av Uppdrag granskning och i efterföljande Debatt. Vidräkning och granskning av kommunisternas lik i garderoben har visserligen skett vid olika tillfällen och kommunisternas ledande aktörer har mer eller mindre tagit avstånd från kommunismen och pliktskyldigt talat för att demokratiska metoder och idéer i fortsättnings ska gälla för partiet.

CH Hermansson, Lars Werner och Gudrun Schyman har agerat och den sistnämnda lyckades nästan att göra vänsterpartiet rumsrent. Men så rasar alltsammans och Lars Ohly står där med ändan bar inför drygt miljonen politiskt intresserade tv-tittare. Avrättningen var tidvis så skoningslös och pinsamheten så stor att många tittare av medlidsamhet nästan började sympatisera med Ohly.

Detta måste vara en början till vänsterpartiets sorti ur svensk politik eller i varje fall en återgång till den storleksordning de hade under 50-60 talet.

Göran Persson bör be väljarna om ursäkt. Det bästa sättet han kan göra det på är att omedelbart säga upp samverkansavtalet med vänsterpartiet.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 09 okt 2004 16:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: