sourze.se
Artikelbild

Ilona Betulas dravel

Nästa gång, skriv bara följande fem ord: "Jag gillar inte Billy Butt".

Jag gillar att debattera med feminister. Man läggrer fram argumenten och feministen kommer med mothugg och det blir ofta en ganska livlig debatt som gynnar läsarna. Men ibland dyker rena tokskallar upp som egentligen inte har något att tillföra debatten. Jag menar nu inte riktiga feminister utan de som utser sig själva till feminister - alltså de som jag brukar kalla för "halvkokta" varianter. Den senaste av dessa heter Ilona Betula och har undertecknat en artikel vars text är fylld av fantasier om vad hon tror att jag är för person. En text som exempelvis hävdar att jag och mina kompisar vilka kompisar förresten? är några slags påvar som bara vill trycka ned kvinnor! Jag tror att Ilona Betula måste vara blind eller också har hon inte läst mina senaste två artiklar där det framgår tydligt av mina texter hur jag ser på jämställdheten. Hon har inte förstått att jag krisierar vissa feministers "sätt att uppnå" jämställdhet på och inte jämställdheten i sig.

I den senaste av mina artiklar skrev jag hur jag redan vid 16 års alder förespråkade jämställdhet. Att fröken Betula skriver det hon skriver beror på enbart en sak - hon gillar inte Billy Butt, något som hon klargör redan i början av sin artikel. Men vad fröken Betula inte begriper är att läsarna bara behöver läsa mina artiklar för att se att jag faktiskt är för jämställdhet och inte emot den vilket gör att det blir hon själv som ser löjligt ut i slutändan. Hon undrar varför redaktionen ville låta mig skriva på Sourze, men vad hon inte tycks förstå är att personer som jag faktiskt skapar debatt med åsikter som kanske inte överensstämmer med alla andras. Men är det ínte det som gör att man kan debattera? Om alla hade samma åsikter skulle debatter inte kunna föras. Om alla delade mina åsikter skulle debatten inte fungera och om alla delade Ilona Betulas åsikter skulle ordet debatt inte finnas längre i ordboken!

Det är märkligt att det i debatter här på Sourze ofta finns de som istället för att hålla sig till debatten i fråga, tycks vilja angripa mig personligen på grund av att jag råker vara en känd person! Det finns en hel del sådana bland kommentarsskribenterna. De flesta törs inte skriva egna artiklar och kommer med sitt dravel på kommentarssidorna, men det finns undantag, som är beredda att göra bort sig med egna artiklar. De har säkert läst om mig i tidningarna genom åren och har en snedvriden bild av min person som grundar sig på den mediala bilden. Dessa dårar är så pass påverkade av massmedia att de knappast innehar förmågan att räkna ut att man sällan kan lita på den bilden som återges av svenska kvällspressen vad det gäller en s.k. kändis. Rikskändisen Alice Timander berättade för mig att det fanns en tid då många trodde att hon inte hade annat för sig än att dricka champagne varje dag - detta för att varje gång det var en bild på henne i veckoblaskorna råkade hon ha en glas champagne i handen! När Bert Karlsson debatterar, brukar han bara sucka när han bemöts av personangrepp som inte bemöter hans åsikter ett dugg. Dessa angrepp, precis som i mitt fall, grundar sig i den mediala bilden av hans person.

Tillbaka till Ilona Betula som egentligen ville ge mig en känga, men istället visade en låg nivå i en text fylld av dravel som inte överensstämmer ett dugg med mina tidigare framförda åsikter om jämställdhet. Jag tänker inte upprepa vad jag redan har skrivit men jag har ett förslag till Ilona Betula. Nästa gång skriv bara följande fem ord: "Jag gillar inte Billy Butt", för det säger åtminstone någonting och där framför du en åsikt. Men om du framför den, var då beredd att backa upp den med en intelligent motivering istället för det ogrundade dravlet som du kom med i din senaste artikel!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 24 aug 2004 15:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: