sourze.se

Jämrande jämlikhet

Man kan ju börja undra var vi är på väg. Har vårt samhälle helt stannat i utvecklingen när det gäller kvinnors sexualitet.

Varför ska jag som kvinna inte kunna ta för mig, på samma villkor som en man, utan att behöva bli svartmålad och kallad saker som: "Den där kåta slynan, som bara vill ha kuk i sig och få uppmärksamhet!"

Fast, är det verkligen vad vi vill? Vill vi bli jämlika i ALLA avseenden? Hur skulle det samhället se ut? Stora fullvuxna män som skuttar runt i små svarta kjolar och serverar på konditorier, med ett litet vitt förkläde, för att att dölja bulan i den snäva kjolen. Jag är rädd för att hur vi än hårddrar detta, så kommer vi aldrig att kunna gå in i varandras könsroller totalt. Och det tycker jag är väldigt skönt!!
Jag vill vara kvinna, men jag vill också kunna ta för mig på samma villkor som en man. Det hjälper inte att jag tar på mig byxor och slips. Inte heller att jag slutar raka mig på morgnarna, det blir snarare motsatt effekt. Så då var vi där igen.

Dubbla budskap, motsatser, svart eller vitt. Kvinna eller man.

Jag tänkter inte byta kön bara för att få leva på lika villkor, jag tänker fortsätta spotta och fisa när jag känner för det och raka hela kroppen och klä mig sexigt, när jag är på det humöret. Jag tänker ta mig fan kombinera det! Jag hatar att bli tagen för given. Fördomar om manligt och kvinnligt.

Nu ska jag lägga mig i badet och ta med mig min lilla smäckra rakhyvel och passa på att raka mig samtidigt som jag ser hur det kommer upp en liten kaskad av små bubblor upp till ytan ungefär i mitten av badkaret och jag ler förnöjt.

Jag vill ha det bästa av båda världar och jag ska kämpa för att få det!


Om författaren

Författare:
Åsa Welin

Om artikeln

Publicerad: 21 aug 2004 08:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: