sourze.se

Italienarna har brallorna nere...

skägget i brevlådan och har målat in sig i hörnet.

På sig själv känner man andra heter det. Hela den debatt och fokusering från italienskt håll på om Danmark och Sverige ska göra upp om att spela 2-2 ska ses i ljuset av det ordspråket.

Den situation som Italienska landslaget nu befinner sig i har de helt och hållet ordnat själva. Först och främst genom att spela så slött och initiativlöst mot Danmark förresten - den matchen kanske var uppgjord?. Sedan genom att backa hem för tidigt efter att ha gjort en fantastisk första halvlek mot Sverige. Sverige hade en stor portion tur som fick med sig en poäng där

Dessutom har deras största stjärna och diva gjort något så urbota dumt som att spotta en motspelare mitt i ansiktet och ådra sig tre matchers avstängning. Vad gör då italienarna efter detta? Ägnar sig åt självkritik? Funderar vad man måste göra annorlunda framöver? Nej då. Italienarna börjar istället tala om att Sverige är osportsliga. Först antar man att Sverige kommer spela uppgjorda 2-2 mot Danmark, sannolikt för att man själva skulle agerat precis så. Och på grundval av det antagandet som man verkar betrakta som en sanning redan innan det har hänt anklagar man Sverige för att vara osportsliga.

För att ytterligare styrka sin tes hänvisar man till en för Sverige betydelselös match i kvalet som Sverige förlorade mot Lettland.

Ursäkta mig, men hur många matcher har inte italienarna gått sig igenom i kval och gruppspel i EM och VM när de väl haft sitt på det torra? Italienarna som dessutom är världsmästare på att falla handlöst och ligga och åma sig i evigheter utan att någon rört dem. Fast just det ja, det är Sverige som är osportsliga för de kommer kanske att spela 2-2 mot Danmark.

Nej, italienska landslaget har aldrig tillhört mina favoriter. Men jag blev väldigt positivt överraskad över deras fina spel i första halvlek mot Sverige. Men nu är de tillbaka på sin gamla vanliga tråkiga nivå. Divalater och tjafs både på plan och vid sidan av.

Dessutom verkar de arroganta italienarna helt ha glömt bort att de faktiskt måste vinna mot Bulgarien. Deras fokusering verkar ligga på en helt annan match än deras egen. Jag hoppas verkligen att de får stryk, då kommer diskussionerna om uppgjorda matchresultat att te sig ännu mer löjeväckande.

Kära italienare visst sitter ni på pottkanten, men ni har satt er där genom eget agerande så försök inte skylla på några andra.


Om författaren

Författare:
Anna Linusson

Om artikeln

Publicerad: 21 jun 2004 00:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: