sourze.se

Septemberlista?

Höger om vänster. Till vänster om höger. Framåt marsch!

Då och då förlorar det svenska folket tilltron till den representativa demokrati som styr vårt land. På 90-talet kom en politisk revolt i form av Ny Demokratis inbrytning i den svenska riksdagen och i år chockerar Junilistan oss med att lägga beslag på 15 av vår representation i EU. Båda dessa fenomen stöddes av ungefär lika många röstande och detta kommer nu att påverka den svenska debatten.

Kanske måste vi nu inse att vår kulturella fernissa som sägs visa omsorg om alla människors lika berättigande är ganska tunn. Under den ligger djupast insikten om att vi lever här och nu en begränsad tid. För att må bra behöver vi ett stöd omkring oss och det närmaste är den egna familjen. Som ringar på vattnet sprider sig sedan omsorgen till byalaget, samfälligheten och socknen, kommundelen och storkommunen för att så småningom omfatta hela landet. När man sedan träffar på språkbarriärer öppnas en avgrund som är svår att passera.

Har vi nått den nu och innebär det att det kanske är dags för ett nytt politiskt parti som kan omfatta alla från vänsterhögern till högervänstern - Septemberlistan?


Om författaren

Författare:
göran holm

Om artikeln

Publicerad: 16 jun 2004 14:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: