sourze.se
Artikelbild

Fem myror är fler än fyra elefanter

Varför är det en så fångande titel? Jo, därför att det visar att små, små myror kan vara fler än elefanter.

Fem myror är fler - och kan vara viktigare - än fyra elefanter.

På samma sätt är det med politiska nivåer. Många frågor som ligger nära människor är små, och viktiga. Andra frågor är stora - inte lika nära men viktiga de med.


Skillnaden mellan moderater och socialdemokrater är att moderater gör skillnad på myror och elefanter. Allt som är viktigt behöver inte - ska inte - behandlas på samma vis.


Vi tycker frågor som barnomsorg, aborter och jämställdhet är människonära frågor som bör avgöras så nära som möjligt. Helst vid köksbordet. Det är t ex inte politiker - oavsett färg - som är bäst skickade att avgöra vad som är bäst för barnen. Det är föräldrarna.


Socialdemokraterna däremot vill flytta besluten så långt bort från köksbordet som möjligt. Någon annan anses alltid bara bättre att bestämma över barnen, jämställdheten eller abortfrågan än svensken själv. Det tycker jag är dumt.


Det finns andra frågor som är stora, gränsöverskridande och måste hanteras gemensamt eftersom de är större än Sverige. Miljöfrågorna och brottsbekämpning är exempel på det. Där finns det ett mervärde i att flytta besluten till Bryssel.


Rösta på moderaterna, vi ser skillnad på myror och elefanter.


Om författaren

Författare:
Anna Ibrisagic

Om artikeln

Publicerad: 07 jun 2004 12:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: