sourze.se

Klonade klarar vården!?

Nu när så många känner sig utbrända och som om de gått in i en vägg, så tar vi hjälp av de klonade vårdbehovsprövande kameleonterna.

Det måste till krafttag om vi ska klara vårdbehovet i Sverige. Snart när alla de bekväma och statusprylfixerade 40-talisterna också kommer i det läge när de behöver pysslas om kommer behovet av vårdpersonal att vara större än nånsin. Samtidigt så söker färre och färre unga till de utbildningar som leder till jobb inom vården.

Hur ska vi då få den ekvationen att gå ihop? Jo, det blir helt enkelt så att de klonade vårdbehovsprövande kameleonterna får massproduceras och gå in i vårdpersonalens ställe.

På många håll runt om i världen prövas nu detta. Vad är då en sådan här klon för nåt? Jo, man har helt enkelt tagit en del egenskaper från de gamla hederliga vårdbiträdena innan denna skara gick i graven blandat den med lika delar personlig-assistent egenskaper. Den sista tredjedelen egenskaper är tagna från gamla tiders gladiatorer för att få tillräckligt med styrka, envishet och mod.

Detta resulterade sedan i en varelse kallad CK1 Care keeper 1. Denna har i sin tur klonats och man fick lägga till några gener från några röda korsare man hittade efter Afghanistan kriget... sedan klonades detta om igen och man fann att mixen blivit helt perfekt. Så nu finns de ute till försäljning. KVBK som de kallas i folkmun.

De kan beställas från centrallagret i Skövde, och man kan rekvirera ett provexemplar efter att ha skickat sin beställning på formulär ss2 i 2 kopior. Beställningskoden är då KVBK-xp.

Är då detta framtidens lösning på det kraftiga behovet av vård? Ja, enligt många är det faktiskt det. Om man får tro professor Per Windh i Göteborg så kommer vi att få se många sådana här lösningar inom en snar framtid.

Jaja, jag erkänner väl att det var bara som jag hittade på, men vad ska man göra då? I dessa tider när vi drabbas av Harry Potter och Hober i Ringens värld. Kanske man får söka sig nya vägar! Jag älskar Sagan om ringen och gillade faktiskt Harry också när jag smygläste i barnens böcker, hehehe.

De flesta unga vill ju bli nåt mer glamoröst än undersköterskor och assistenter så låt Guran P vifta med sitt trollspö och trolla fram några miljarder så skickar vi de som vill, på avlastning till Spanien både vårdgivare och vårdtagare... som det ju så fint heter. Spanien kan ju skicka hit de som behöver avlastning därifrån så kan de få träna på att stå i kö, vänta i telefonkö, vänta i systembolagskön och annat skoj som vi gör i Sverige!

Okej, nu ska jag gå och peta i mig lite ginseng så man piggnar till, och kan få igång hjärnan.

See u later alligator!


Om författaren

Författare:
Florence Hofvander

Om artikeln

Publicerad: 23 maj 2004 20:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: