sourze.se

Grovt övertramp av TV-Aktuellt!

Ett billigt och osmakligt påhopp på statsminister Göran Persson i fredagens 21-sändning.

Som första nyhet i fredagens 21-sändning av Aktuellt meddelades att Göran Persson, vår statsminister, i egenskap av nybliven bonde skulle få 100.000 kronor i EU bidrag för sin gård utan att göra någonting alls. Man häpnar verkligen över den nyhetsvärdering aktuelltredaktionen gör. Vari består nyheten? Man hade låtit konstruera tre exempel på hur stora EU-bidragen skulle bli beroende på omfattningen av gårdens verksamhet. Säkert var exemplen representativa och riktiga för de bidrag som kommer från EU men varför slå upp det som om det bara gällde Göran Persson?

Vill man antyda att han skaffar sig en bondgård enbart i syfte att roffa åt sig EU-bidraget på 100.000 kronor? Man meddelade samtidigt att Göran Persson verkat irriterad när man ville ha en kommentar. Det liksom förstärkte budskapet att nu hade man kommit på honom med något som han helst inte ville tala om.

Vanligtvis är det kvällspressen som fabricerar nyheter utan egentlig substans. De har i alla fall ett skäl att sprida sådana nyheter; via rubriker och löpsedlar kan de sälja lösnummer.

Det är svårt att se något som helst skäl för TV-aktuellt att överhuvudtaget ta upp räkneexemplet på EU-stöd till jordbrukare och koppla det till Göran Persson.
Ett osmakligt nyhetsinslag i vår public service-TV som nog kräver sin förklaring från Aktuelltredaktionen.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 22 maj 2004 20:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: