sourze.se
Artikelbild

Etiketten fordrade Perssons närvaro

Sveriges statsminister agerar ytterst svagt när det gäller att manifestera mot terrorism.

Det är under all kritik att inte Göran Persson visade sig i Madrid. Istället valde han att besöka lantgårdar tillsammans med LRF i Sörmland. Förvisso ska man inte jämföra dessa besök mot varandra, men tydligt är att han prioriterade helt fel. Än värre är att beslutet fattades i samråd med regeringen vilket gör att man inte heller kan skylla på att det var en missbedömning av honom själv.

Även om vår socialdemokratiska regering anser att alla ministrar har lika mycket värde måste man visa respekt för att i internationella sammanhang gäller inte samma regler. Den internationella etiketten fordrade Göran Perssons närvaro för att på bästa sätt visa att vi är enade i den viktiga kampen mot terrorism.

Efter statsministerns beslut att vidhålla sitt lantgårdsbesök just nu hade man åtminstone kunnat förvänta sig ett klart besked angående en sänkning av dieselskatten för bönderna, men inte ens det kunde han prestera.


Om författaren

Författare:
Ewa Björling (m)

Om artikeln

Publicerad: 26 mar 2004 11:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: