sourze.se

Det sa bara klicketiklick!

Ännu en TV-morgon med högt underhållningsvärde.

En tandborste som klickar när man tar i för hårt. Vilken innovation! Helt i klass med den där som ändrar färg när man borstat tillräckligt länge. Eller den som är räfflad på ovansidan så att tungan kan få sig ett skrap när man ändå håller på. Multifunktionella prylar, två till priset av en. "Jag är inte bara mamma utan också tandläkare". Ord så bevingade.

Kvinnorna i reklamfilmen skrider runt i en avslappnad, sober SPA-miljö. Själv befinner jag mig nånstans mellan frukostjuicen och flingorna och väntar på payoffen. Vad har de nu hittat på? Jag intresserar mig, jodå. De fascinerar, budskapen, signalerna, vad vi förväntas "köpa" för att sedan verkligen gå och köpa. Det ger en hint om hur illa ställt det är med oss.

En av kvinnorna börjar borsta tänderna, frenetiskt. De andra sneglar med avsmak. Vad gör hon med tandköttet, männ’skan? Säkert har hon vita trosskydd i sina svarta spetstrosor också. Såå omedveten.

Jag kommer inte att köpa en tandborste som klickar. Jag trivs bra med den jag har. Ska jag låta själlösa pryttlar med inbyggda finesser ta över mina vardagliga beslut sitter jag snart där, handlingsförlamad och lallar, oförmögen att avgöra när frukostbrödet är lagom rostat eller om det är dags att köpa mat eftersom kylskåpet ser tomt ut.

Men om tandborsten heter Sören, ger mig en godmorgonpuss och brygger mitt kaffe? Ja, då kanske...

Fan ska vara produktutvecklare på Colgate.



Om författaren

Författare:
Anna-Carin Collin

Om artikeln

Publicerad: 06 feb 2004 09:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: