sourze.se

Sara

Mötet med Sara

Hon var runt sådär 22 år då jag såg henne för första gången, jag var lite äldre. Vi hade börjat i samma klass på en folkhögskola i stan. Det var första dan i skolan och jag la märke till henne på en gång för att hon var så söt. Jag kommer ihåg att hon hade en keps på sig. Hon var naturligt söt, hon behövde inte något smink eller speciella kläder för att jag skulle dras till henne. Hon hade halvlångt hår och bruna ögon, hon var blind på ena ögat, det berättade hon för mig senare, jag hade inte lagt märke till det utan bara tyckt att hon var söt när hon tittade på mig. Hennes klädstil var egen, hon följde inte något mode och det gjorde för den delen inte jag heller.

Det gick några dagar och jag ville få kontakt med henne men visste inte hur. Hon var mycket med en annan kille i klassen, jag förmodade att dom var ett par. Men det var de inte, de var bara bästa vänner. Jag kände mig lättad när jag fick reda på det. Vilken tur jag hade. Jag trodde inte att hon hade någon pojkvän heller. Nu hade jag större chans att komma henne närmre, vilket jag ville. På skolan skulle vi "lära känna varandra bättre" i tre veckor innan vi började med studierna. Så vi gjorde många utflykter till olika platser.

När vi var på Millesgården på Lidingö skulle vi fika och jag satta mig ner vid samma bord som hon och hennes killkompis. Det var strålande sol ute och varmt. Vi började prata. Vi pratade om allt möjligt och jag kände mig verkligen glad i hennes sällskap. Hon formligen sprudlade av energi, som smittade av sig. Då bestämde vi att vi skulle gå ut och ta en öl på Fredagen som skulle komma. Hennes killkompis skulle också följa med, det var han som föreslog det hela.

Det var onsdag och jag började prata med henne alltmer i skolan. Jag tyckte att vi började få god kontakt. Vi skämtade mycket och hon gjorde mig glad.

När Fredagen kom träffades vi vid Odenplans tunnelbaneuppgång, de var redan där när jag kom för jag var lite sen. Vi gick till ett ställe i närheten. Vi slog oss ner och beställde varsin öl. Vi var alla på bra humör. Vi pratade om allt möjligt och efter några öl ville vi gå vidare till ett ställe där man kunde dansa. Så vi gjorde det.

Det var ett mysigt ställe vi kom till. Det var ganska många som var uppe på dansgolvet och dansade. Vi beställde tre stora starköl och satte oss vid ett ledigt bord. Musiken var rätt så hög så vi fick nästan skrika till varandra för att överrösta den. När vi hade suttit ett tag och skrikit till varandra ville Sara dansa med mig. Jag tackade ja och vi gick till dansgolvet. Det spelades många hits från 70 talet så vi körde loss ett tag till det kom en tryckare. Jag fick tillfälle att komma henne närmare än jag gjort tidigare. Jag kunde känna doften av hennes hår och hennes egen kroppslukt, hon doftade ljuvligt. Som synd var slutade
tryckaren alldeles för snabbt och vi gick och satte oss igen. Janne, hennes killkompis, gick och beställde mer öl, vi var törstiga av allt dansande.
- Tack för dansen, sa hon.
- Tack själv, sa jag.
- Det är trevligt att vara ute så här, sa hon.
- Ja det är det, det var länge sedan jag var ute, sa jag.
- Det här måste vi göra oftare, sa hon.
Då kom Janne tillbaka med öl.
- Vad pratar ni om, sa han.
- Vi pratar om hur trevligt vi har det, sa Sara.
- Ja, det är verkligen trevligt, sa Janne och jag instämde.
- Tack för att du hämtade öl, sa jag
- Det är klart, ni behöver det efter allt ert dansande.
- Hur tycker ni att det är i skolan? undrade jag.
- Jag tycker det är slött, sa Sara och Janne höll med.
- Ja det har ni rätt i, svarade jag.
- När ska vi göra om det här då? sa jag.
- Nästa helg, sa Sara.
- Jag kan tyvärr inte då, sa Janne, men ni två kan ju gå ut.
- Ja, det måste vi göra, sa Sara.
Jag tyckte det lät underbart att få gå ut med Sara bara hon och jag.
- Det är klart att vi ska göra det, sa jag.

När klockan var tre sklildes vi åt vid Odenplan. Janne bodde på Söder så han tog nattbussen hem medan Sara och jag slog följe, vi bodde inte långt från Odenplan.
- Vill du följa med hem på en kopp te? Frågade Sara.
- Ja gärna, sa jag.
Vi gick till henne. Hon bodde på Västmannagatan i en liten tvåa med sovalkov. Jag slog mig ner i soffan medan Sara satte på lite låg musik. Sedan gick hon ut i köket och gjorde te.
-Vill du ha socker eller mjölk i ditt te? Ropade hon från köket.
-Lite mjölk tack, ropade jag tillbaks
Vi drack te och pratade med varandra om allt mellan himmel och jord.
-Ska vi dansa? Sa hon, och höjde musiken.
-Visst, sa jag
Det var en lugn låt så vi kramade om varandra och började dansa. Innan jag visste ordet av det kysstes vi. Det slutade med att vi hamnade i hennes säng. Jag klädde försiktigt av henne och sedan klädde hon av mig. Vi stod på knä framför varandra. Vi började kyssas igen och sedan älskade vi med varandra.

Jag sov över där den natten och på morgonen älskade vi igen. Jag gick efter det att vi hade ätit frukost. När jag var i trappuppgången sa hon med ett leende.
- Ringer du sen?
- Ja det är klart, sa jag
Sedan gick jag och jag har aldrig känt mig så lycklig i hela mitt liv.Bidrag till Sourze författarskolan!


Om författaren

Författare:
Jonas Lindman

Om artikeln

Publicerad: 07 jan 2004 14:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: