sourze.se

Fällda. Då blev det väldigt tyst

Två män fällda för våldtäkt i Hovrätten. Och inte ett ljud hörs.

Sydsvenskan, 18/11-03

"Två män dömda för våldtäkt

Männen menar att kvinnan var med på gruppsex. Kvinnan själv är av en helt annan uppfattning. I går föll hovrättsdomen och den ställer sig på kvinnas sida. Männen döms till vardera två års fängelse för våldtäkt."

Länk: w1.sydsvenskan.se

Jag har nu kollat DN, Aftonbladet och Expressen. De säger ingenting om detta. Det är tyst. Helt djävla tyst. Inte ens en notis. Men hur skall man kunna skapa en folkstorm om man ger de man försöker rycka med sig en balanserad och nyanserad bild, hm?

Goda nyheter ger inga löpsedlar som säljer lösnummer. Nyheter om att staten gör det man förväntar sig gör inte att man kan marknadsföra sig som Folkets Beskyddare. Goda nyheter - som visar att världen inte alls är skit, enbart skit och inget annat än skit - är ointressanta.

Och trots detta, trots att fakta filtreras igenom vinstdrivande företag som lever på rubriker, löpsedlar och lösnummer; trots att oinsatta och okunniga kolumnister har fritt fram att skriva vad de vill i sin gräddfil på IT-motorvägen; trots att dessa företag är helt skyddade mot insyn och granskning... trots allt detta tror läsarna ändå att tidningarna är mer objektiva och korrekta än vad rättsväsendet är?!

Vad är det för totalskruvat samhälle vi lever i om folk fäster större tilltro till de som är ute efter våra pengar genom att sälja "sanning" än de som är vårt enda försvar mot brottslingar?

P.S. Igår sade polisen "Vi gjorde fel vid Schillerska". Det blev det heller inga stora rubriker om.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 18 nov 2003 23:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: