sourze.se

Vakna!

Har vi gått i ide allihopa!?

Det har införts en lagskärpning på ex-mäns ofredande av sina ex-kvinnor/barn. Det var väl nödvändigt. Det jag funderar över är om det hjälper, för "polisen har ju inte resurser". Ordförande i Kvinnoförbundet är glad för lagskärpningen och hoppas på det bästa, men verkar inte vara särskilt optimistisk. Vi har en ganska färsk sak i minnet: en man har antagligen mördat sin 3-åriga dotter. Hur kan en Pappa mörda sitt eget barn?

Man slutar egentligen aldrig att förvånas, men vi borde kanske sätta oss ner å tänka till lite allihopa. I vilken riktning går världen? Inte en jäkla dag kan man öppna tidningen utan att man läser att någon har dödat någon. Reagerar du när du läser sånt? Känn efter nästa gång.

Är det verkligen så vi vill ha det? Borde vi inte reagera när vi människor "helt enkelt" går bort å mördar grannen eller vårt eget barn? Håller vi människor på att bli så härdade att vi inte längre reagerar på mord och förödelse? Är vi människor så självcentrerade att vi tänker, "det här händer dem, inte mig. Tänk på mig, det är synd om mig!"?

Tittar vi för mycket på TV och glömmer verkligheten?
Tittar vi för mycket på video och tror att "det ska va så"?
Vad lär vi våra barn? Förresten, har du tid med ditt barn?

Vi måste vakna till och vi måste vakna nu. Vi måste reagera. Vi människor har blivit så otroligt cyniska och kalla! Eller??


Om författaren

Författare:
Odd Arverud

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2003 16:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: