sourze.se

Bojkotta religionerna

Tusentals dör för att de tror. Tusentals dödar för att de också tror.

Den här debatten är ganska koncentrerad till islams extremism. Jag vill hellre slå en rak höger mot hela religiösa establimanget.

När jag nämner att jag är ateist har troende hittills alltid haft lätt för avfärda mina åsikter, jag tror ju ändå inte på någon högre kraft, varför då lyssna på mig? Jo, kanske för att det jag har att säga är både sant och tankeväckande.

Det som alltid har slagit mig som otroligt är det faktum att vi lever efter ett par skrifter som faktiskt skrevs för tusentals år sedan. Bara den tanken är för mig helt absurd.

Judar lever efter skrifter som är 5000 år gamla, det är ju en dumhet som gränsar till ondska. Kristna lever efter skrifter som är båda 5000 och 2000 år gamla. Dessa skrifter säger emot varandra i mer än en gång vilket skapar kaos och förvirrning, öppnar upp till tolkningar som gynnar de som är ute efter kontroll av fåren. Detta är en dumhet som gränsar till ondska. Muslimerna plockade ut godbitarna ur de 5000 och 2000 år gamla skrifterna och lade till ett par punkter som var bra att ha om levde år 600, detta är en dumhet som gränsar till ondska.

Här kommer någon säkert att nämna att religion inte är ondskefullt, utan det är människorna som är det. Men då kan jag vända frågan och se religiöst på det. Om religionen är så svag att den kan utnyttjas av onda människor, är den då verkligen guds vilja och verk? Kommer religionen då verkligen från en gud? Eller är den bara skapad av människan för att utnyttjas som ett verktyg till att kontrollera massorna?

Vi lever i år 2003 och vi har allt för länge vägrat ta konsekvenserna av våra egna handlingar eftersom vi alltid har haft en obestridlig ursäkt - "Det var Guds vilja." Uttalandet gör mig förbannad, det är så jäkla lätt att skylla ifrån sig och avsäga sig ansvar när man lägger skulden på Gud. Men strategin fungerar ju, mången människor har begått fasansfulla brott mot allt det som vi betraktar som mänskligt i guds namn, och kommit undan. Religion har gjort det enkelt för folkmördare att bli hjältar och detta händer än idag.

Jag må vara naiv nog att tro på oss som människor, att vi själva har nyckeln till att förbättra våra liv.

Jag har ofta undrat vad som gör att religionen får en sådan stark roll som den har. Jag har kommit fram till att det är en stor del på grund av människans rädsla för döden. Själv är jag av den tron att när jag dör... så dör jag bara.

Inget mer. Slut på existensen.

De flesta är rädda för en tomhet, de tror att de kommer att flyta runt ensamma i evigheten, i en Hollywood-vision. Andra tror på himmel och helvete, säkerligen med alla specialeffekter inkluderade. Ulliga moln, vingar och oändlig Philadelphia eller röd läder, heta kvällar och många stålnitar. Det är så löjligt att jag måste skratta.

Religionen har haft den verkan att den fått människor att frukta livet. Troende har det jobbigt, det måste jag erkänna. Att sitta och fundera på om nästa handling kommer att få dem att hamna i helvetet eller om de kommer att klara sig för ännu en dag måste bringa en oerhörd stress. Klart då att man blir blind för det uppenbara, att man begår misstag och att man blir en fanatiker på ett eller annat sätt.

Nej, jag väljer att leva mitt liv nu, för varje dag som går. Döden får komma när den vill, jag bryr mig ärligt talat inte. Döden är ansiktslös, nyttolös och någonting jag varken fruktar eller välkomnar. Döden bara är. Den finns där i slutet. Varför ska jag gå runt och oroa mig?

Tillbaka till debatten, jag tror att muslimerna är lätta att slå ner på grund av att man har lyckats hitta ett namn som alla fruktar och hatar - Al Qaeda. När man nämner att Al Qaeda är muslimer och det är de ju, så blir det oerhört lätt för blinda personer att förknippa hela islamiska religionen med organisationen Al Qaeda.

Jag önskar härmed jämna till debatten och om möjligt sjunka lika lågt. KKK Ku Klux Klan är kristna, det härleder mig till att tänka att det kanske finns en liten KKK:are i alla kristna? ADL Anti-Defamation League är judar, vad sägs om att följa samma tankegångar som med muslimer och kristna och säga att det kanske finns en liten ADL:are i alla judar?

Nästa steg är väl att säga att vi människor är skapade av rymdvarelser, de byggde ihop oss av DNAn från en viss G.U.D. - en ganska trevlig alien om man hade lärt känna honom. Han lagade hemskt goda pannkakor har det sagts.

Att tro på en ofantlig kraft gränsar rejält till den gamla tron på stora stenar och är enligt min syn lika löjlig, det är på tiden att bojkotta religionen och börja leva, på riktigt. Ingen annanstans, inom något område, skulle man acceptera att leva efter 5000 år gammla skrifter som fritt tolkats för att "passas in". En sådan stagnering av utveckling och den grad av manipulation som kommer in kan ju bara vara av ondo.


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 15 sep 2003 09:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: