sourze.se

Hennes död blir förgäves om inte...

...öppenheten bevaras. Vi bör ta lärdom av 11 sept 2001 för att inte gör om misstagen 2003.

Öppenheten är ett av vårt samhälles honörsord. Att rucka på den är som att ge sig på USAs Bill of Rights med en flaska Tippex. Det är som att börja stryka delar av FNs Deklaration om Mänskliga Rättigheter. Denna öppenhet har gjort Sverige och de andra nordiska länderna berömda. Det är inte bara ett tjusigt begrepp att vara barnsligt stolt över. Det är en integrerad del av vårt samhälle.

Anna Lindh betalade det högsta priset för denna öppenhet. Därför ser jag med oro på hur röster höjs för att börja rucka på den. Med tanke på dagens datum förs tankarna till USA och den katastrof som inträffade för exakt två år sedan. Kommer vi att göra om samma misstag? Kommer vi att själva börja beskära de värderingar som vi tidigare ansåg vara vitala för landet? Kommer vi att få en egen "Patriot Act"? Kommer vi att göra Anna Lindhs död verkligt meningslös?

Minns följande: Ronald Reagan hade livvakt 30/3-1981...


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2003 17:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: