sourze.se

Topptränad polis stoppar dödsdåre

Ännu en potentiell dödsbringare hindrad av våra uniformklädda hjältar!

Att fart förblindar, det vet de flesta erfarna bilförare, och de allra flesta anpassar också körningen därefter. Det finns dock undantag, livsfarliga undantag, som den man som nu i veckan åkte fast för fortkörning. Uppenbart omedveten om risken med höga farter körde han hisnande 110 km/h på 70-väg, och inte nog med att han riskerade sitt eget liv genom att köra så fort; han riskerade dessutom oskyldiga medtrafikanters liv. Lyckligtvis fanns topptränade poliser i närheten; topptränade poliser som - utan en tanke på egen säkerhet - hindrade hans samhällsfarliga vansinnesfärd lika tryggt som alltid.

Mannens kommentar till den hisnande färden var: "det var idiotiskt", och det får man ju sannerligen hålla med om. På bara några meters avstånd från hans rusande framfart befann sig nämligen en bil med en barnfamilj i, och hade inte föraren av den bilen hållt sig i sin fil kunde det ha slutat i en katastrof, och hade mannen fått fortsätta sin marsch mot döden kunde vad som helst ha hänt. Lyckligtvis stannar detta resonemang vid fruktansvärda tankescenarion, tack vare våra heroiska uniformklädda samhällsräddare.

Straffet för mannen blev att förlora körkortet; ett lindrigt straff, med tanke på vad som kunde hänt om denne galning - med uppenbar brist på respekt både för lagens råmärken, sitt eget liv och inte minst andras liv - fått fortsätta sin vansinnesfärd. Lyckligtvis kan vi dock än en gång tacka vår topptränade rättvisestyrka för att denne samhällsfara nu får god och tydligen välbehövlig tid på sig att tänka över fartens risker.

Länk: aftonbladet.se


Om författaren

Författare:
Martin Strömberg

Om artikeln

Publicerad: 22 aug 2003 09:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: