sourze.se

Hora eller inte

Svar till Michael Lundahl.

Jag vet att du är bra på att göra egna tolkningar och jag uppskattar att du försöker svara på en fråga som du tydligen läst in i min text.

Jag har läst igenom min text och kan inte hitta något ställe där jag ställer frågan om arbetsförmedlingen ska rekommendera tjejer att bli prostituerade.

Däremot skriver jag att det är en möjlig framtidsbild. Att det skulle kunna komma att vara ett jobb som sitter uppe på anslagstavlan och som man kan bli rekommenderad att söka.

Min mening med beskrivningen av arbetsförmedlingssituationen var att ifrågasätta huruvida de som vill se prostitution väljer att bortse från att du vill kalla det sexarbete legaliserat, skulle kunna rekommendera sitt eget barn att ta jobbet, eller i alla fall tycka att det är ett helt okej val. För annars blir det lite resonemanget "mina barn och andras ungar", just den fråga som Johannes Jakobsson berörde i sin text.

Sedan vet jag inte om sista stycket i den text är riktat till mig, om frågan är min att svara på. Du tror att det största problemet är att människor anser att "hora" innebär att man får göra vad man vill med personen? Och om det inte var så så skulle många problem försvinna.

Du vet som jag att det är så verkligheten ser ut idag. Kalla det prostituerad, hora eller sexarbetare, benämningen är inte det avgörande här.

Det avgörande för mig är att om det finns en enda tjej i Sverige som prostituerar sig för att hon känner att det är hennes absolut sista möjlighet, så är det en tjej för mycket.

Vi skiljer oss åt i åsikter här, Michael.
Jag vill inte att man ska kunna köpa någons kropp för att hon är i behov av pengar.
Du kan säga att det gäller inte alla, vissa njuter och sparar till insatslägenheter.
Men återigen, finns det en tjej som säljer sin kropp för att hon tror att hon måste så är det en tjej för mycket.


Om författaren

Författare:
Sandra Lundgren

Om artikeln

Publicerad: 05 aug 2003 11:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: