sourze.se

Tävling om längsta mening avgjord

Det tog lite tid men nu kan prispallen äntligen smyckas med tre värdiga vinnare!

Första pris går till följande mening ur "Polyfem förvandlad" av Willy Kyrklund:

"Och medan de lågo bredvid varandra i vagnen det tyckes mig du ljuva såsom vore hela slätten uppfylld av människor arbetsfolk skördefolk jag hör deras röster inpå oss men de har många röster och jag kan icke urskilja dem men de är runtomkring oss och jag är rädd att de ska se oss du smeksamma hav ingen fruktan detta är du var blott nära mig och gläd dig du älskliga det tyckes mig att redan vagnen rör sig hjulet vänder sig i denna stund av närhet bultar mitt hjärta ditt hjärta bultar ständigt vänder sig hjulet du ljuvt leende min glädje är stor vår smekning brinner i denna dag eller natt o Kãmadotter i din näsvinge skälver den lilla droppen av guld du lockande dina läpprubiner glänsa dina bröstknoppars sötma är sïtãphal o tungbröstade men akta mig du skämtsamma min glädje är stor vid din sida så sa hon du förföriska din panna är fuktig din bena är en röd tusenfoting i natten av ditt hår över din rygg glida dina flätade kobror men akta mig redan känner jag den ljuva smaken av mitt blod på mina läppar beröva mig icke alla språkljuden du stekelmidjade såsom du redan har berövat mig labialerna du termitmynta beröva mig icke talet såsom du redan har berövat mig sansen o molnbarm dina handsmörblommor gör mig lycklig du lekfulla du fågelflodpladdrande dina ankelringskulor rassla när du lyfter dina fotlotusar du höftsvällande du bakdelsbehagliga min glädje är stor du lårhullmjuka du rundarsutrustade du ormfingrande du ömma du mjölktvålägelbärande du krypmyrmidjeurgröpta du skinkfläsksviktkuddeförsedda du hängivna du bröstknoppsframräckande du kära i denna stund."

Denna mening har 1316 tecken utan blanksteg. Med blanksteg har den 1580 tecken. Signaturen "Biff" tipsade om romanen i fråga varefter tävlingledningen grävde fram meningen i fråga ur texten.

Andra pris går till första meningen ur Successionsordningen. Denna mening finns med i första tävlingstexten "Längsta meningen i tryck?" men får vara med en gång till för fullständighetens skull.:

"Vi CARL, med Guds nåde, Sveriges, Götes och Vendes Konung &c. &c. &c., arvinge till Norge, hertig till Schleswig Holstein, Stormarn och Ditmarsen, greve till Oldenburg och Delmenhorst &c. &c., göre veterligt: att, sedan Riksens Ständer enhälligt antagit och fastställt den successionsordning, varefter den högborne furstes, Svea rikes utkorade kronprins, hans kungl. höghet prins JOHAN BAPTIST JULII manliga bröstarvingar skola äga rätt till den svenska tronen, samt Sveriges rikes styrelse tillträda, och denna grundlag till Vårt nådiga gillande blivit överlämnad, have Vi, i kraft av den enligt 85 § i regeringsformen Oss tillkommande rättighet, velat denna av Riksens Ständer samtyckta successionsordning härmed antaga, gilla och bekräfta, alldeles såsom den ord för ord härefter följer: Successionsordning, varefter den högborne furstes, Svea rikes utkorade kronprins, hans kungl. höghets, prins JOHAN BAPTIST JULII av Ponte-Corvo manliga bröstarvingar skola äga rätt till den kungl. svenska tronen, samt att Svea rikes styrelse tillträda; av Konung och Riksens Ständer gjord och fastställd på urtima riksdagen i Örebro den 26 september 1810."

Meningen bildas av 982 tecken. Med blanksteg: 1146 tecken. Niki Fritz har kompletterat med att påpeka att "&c." är ett äldre sätt att skriva "etc".

Tredje pris går till följande mening ur "Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl Johan Vallgren:

"Han mindes med avsmak auktionen på en nioårig gråtande flicka vars jungfrudom slutligen vunnits av en sjöman, och med en upphetsning av motsvarande slag erinrade han sig den väldiga gråhåriga ryska vid namn Agrafena Nehludova som naken och ljudligt jäsande tog emot sina kunder unga nog att vara hennes barn, eller rentav barnbarn, liggande på en divan omgiven av en oräknelig mängd tvålar."

Meningen har 670 tecken inklusive blanksteg. AC Collin tackas för bragden att lyckas få in denna mening i två kommentarfält.

Samtliga medverkande, kommentatorer och läsare tackas härmed för visat intresse!


Om författaren

Författare:
Magnus Löwendahl

Om artikeln

Publicerad: 21 jul 2003 12:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: