sourze.se

Heliga politiska löften!

Miljöpartiet tar till storsläggan och ställer budgetultimatum. Återställ biståndets enprocentmål. Det andra heliga politikerlöftet talas det tyst om.

Både biståndsnivån och pensionsnivån diskuterade livligt när neddragningarna skedde under 90-talet. Politikerna garanterade att rätt nivåer skulle återställas så fort ekonomin medgav.

Nu tar Miljöpartiet förtjänstfullt upp det ena heliga löftet; återställandet av biståndsnivån till en procent av BNI. Man upplyser samtidigt - också förtjänstfullt - att riksdagsmännen beviljat sig själva löneförhöjningar med 60 procent. Nu tar man till den politiska storsläggan och ställer budgetultimatum till regeringen; oavsett om vi befinner oss i en låg eller högkonjunktur ska enprocentsnivån återställas under mandatperioden dvs sensat 2006.

Det andra politiskt heliga löftet; att återställa pensionerna till sitt rätta värdebelopp, talas det som vanligt tyst om. Men pensionärerna vet att deras pensioner ännu inte återställts till 1990 är nivå. De vet också att att löftet om värdesäkring givits vid flera tillfällen under 90-talet.

Hur vore det om partierna vid sin pågående stora generalmönstring i Visby åtminstone nämnde något om hur de prioriterar löftet till pensionärna?

Vi är över två miljoner pensionärer som skulle uppskatta detta.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2003 10:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: