sourze.se

En bekännelse

Nu går jag på semester. Det blir en resa i tid och rum.

Som sig bör här på Sourze så ska man komma med någon typ av bekännelse av sitt privatliv. Här kommer den:

Jag ska ha semester nu.

Först ska jag resa i tiden tillbaka till 1300-talet och vara någon borgardam eller kanske till och med Heliga Birgitta. Hur jag hamnade i denna tidsresa vet jag inte riktigt ännu, det gick så snabbt. Var på ett möte i tisdags och det blev lite så där hoppa utan fallskärm och förvänta dig att du landar på fötterna. Jag är inte alltid tillfreds med den här sidan av mig själv. Har muttrat en hel del praktiska ursäkter och förklaringar om att det var dumt av mig att inte säga nej till det här. Sen finns det en annan sida av mig som säger "Jippi, vad kul!". "Jippi"-sidan har en tendens att segra.

Jag börjar denna tidsresa med att om en timma, alltså kl 09.00 sätta mig och sy moderiktiga kläder à la 1300-tal. Med lite fusk förstås. De ska vara klara till i morgon.

Sen ska jag spela improvisationsteater, det låter fint eller hur. Har aldrig gjort detta i hela mitt liv, men det går nog bra. Jag ska gå omkring på en medeltida borg och gestalta 1300-talspersoner. Gå på medeltida marknad och bli rånad, ofredad, mm. Leva lite rövare eller vad jag nu lyckas hitta på. Det går nog bra.

Tror jag!

Sen ska jag på skrivarkurs, "Kvinnor skriver i fruntimmersveckan". Låter fint va?

Lovar att jag ska plita ihop någon feministisk text till Sourze. Det borde inte vara så svårt i det sammanhanget. Vi har redan skrivit och skickat in en text till kursen, så vi har något att arbeta med när vi kommer dit. Som ämne till den texten fick vi "Rummet". Av dessa rumtexter att dömma så är det en del feminister där. Kul!

Fast jag avvek lite med min text, den heter "Jag är så vacker". Lite egotrippning, kanske.

Jag får säkert många bra idéer i detta forum. Ideér som jag kan skriva någon artikel till Sourze om.

En feministiskt text till Sourze!

Det är att be om att bli sågad under fotsulorna. Feminismen står inte högt i kurs här i alla fall. Det har jag förstått av vissa andra författares försök att förklara feminismen.

Ja, vi får väl se.

Men, nu måste jag rusa till 1300-talet.

Vi ses.


Om författaren

Författare:
Marie Hellström

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2003 10:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: