sourze.se

Aten med särade ben

Ska OS vara en grund för sexindustrin?

Staden Aten kommer att ge ytterligare 30 bordeller tillstånd att bedriva verksamhet under OS 2004. 30 utöver de som redan finns. Det är som om all debatt om mutor bland Olympiska kommitténs ledamöter och dopade idrottsutövare inte är nog. Nu ska sexindustrin göra sitt intåg och marknadsföras på samma sätt som Coca-Cola, Fuji och andra kända varumärken.

Även om OS är och kommer förbli big business, så är steget att ställa detta väldiga evenemang bakom bordellverksamhet ett steg som gör att idrotten kommer allt längre och längre bort från sitt verkliga syfte. Omoral är ett ord som kan användas, skandal likaså, men ett mer passande ord är förnedring. För bakom varje bordell befinner sig kvinnor vars liv går ut på att köpas och förnedras. I det Grekiska lagsystemet, där man tillåter viss bordellverksamhet, ligger själva grunden till den förnedringen.

Vem tänkte ut den absurda tanken om att koppla ihop idrott och förnedring? Låt säga att de som tränat åratals för att nå höga placeringar, och misslyckas, kan falla in i känslan av förnedring. Men det kommer inte i närheten av den förnedring som ett liv bakom bordellernas dörrar medför. Det finns också vissa ledare som påstår att ett rejält skjut innan en viktig tävling kan verka avslappnande och öka koncentrationen, men bordellerna är knappast till för atleterna. Den intressanta frågan är för vem dessa bordeller kommer erbjuda sina tjänster. Är det ett steg i att fortsätta smörja alla de IOK-ledamöter som kräver fler mutor? Eller är det en undanmanöver för att ta bort blickarna från de bristfälliga byggnaderna som ska hysa tävlingarna?

Inte fan vet jag! Men en sak vet jag och det är att staden Aten har satt sig på kartan över de platser där man tillåter exploatering av kvinnor och genom det slår fast hur långt tillbaka i tiden man befinner sig. 2004 låter mer som 1804 med tanke på den kvinnosyn som fortfarande råder.

Jag tror helt enkelt att jag gör så att jag bojkottar hela skiten och ägnar sommaren 2004 åt att skriva inlägg här på Sourze istället.


Om författaren

Författare:
Per Poulsen

Om artikeln

Publicerad: 03 jul 2003 14:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: