sourze.se

"Someone shaved my wife tonight"

... och andra oslagbara felhörningar.

Vissa artister är mer missförstådda än andra. Elton John är en av dem. En sökning på den helt lysande webbsidan www.kissthisguy.com - "The Archive of Misheard Lyrics" - ger 72 träffar på Elton. Det är helt klart över medel.

Webbsidans namn är inspirerat av att Jimi Hendrix lär ha tramsat till det vid inspelningen av Purple Haze 1967 och gjorde en "grej" av det på konserterna som följde. Originaltexten var "scuse me while I kiss the sky". Och visst låter det som "...kiss this guy".

Sedan i januari i år kan man inte längre dela med sig av sina egna felhörningar på webbsidan. Upphovsmannen menar att det är för tungt att administrera tusentals inkommande bidrag varje vecka. Att "tvätta" materialet för att hålla en viss nivå tar förstås tid. Men jag hoppas att han tar nya tag, jag har sällan skrattat så högt för mig själv som när jag surfade in där och plöjde igenom hela arkivet.

Här är några favoriter:

- Ernest Fishweeze var 14 år när han förstod att Bee Gees inte sjöng "Nice beaver, nice beaver" utan "Night fever, night fever". Han blev ganska besviken.

- Chuck trodde att Robert Palmer sjöng "might as well face it you’re a dick with a glove" och inte "might as well face it you´re addicted to love". Chuck trodde att texten handlade om Michael Jackson och kompisen skrattade åt honom i flera dagar efter avslöjandet.

- Håll med om att det inte är helt otroligt att Enya skulle missionera "Save the whales, save the whales, save the whales" och inte "sail away, sail away, sail away", som hon faktiskt gör i Orinoci Flow. Jay hann bli 22 år innan hon förstod vad texten egentligen handlade om, men hon tycker att hennes egen tolkning är bättre än originalet.

- Lisa gjorde misstaget att dela med sig av sina funderingar till sin bror, om hur konstigt det måste se ut när en kvinna faller ner från himlen, rakt i huvudet på någon. Och vem är Lorraine? undrade hon. Hennes bror korrigerade henne mellan skrattparoxysmerna. Eurythmics sjunger inte "Here comes Lorraine again, falling on my head...", utan "Here comes the rain again..."

- Justin hade också hört fel på just den texten och blivit utskrattad, av sin flickvän. Vad annat kan man göra åt "Here comes the rain again, falling on my head like a mule in motion…"

- Alicia trodde att Michel Jackson sjöng "Youve been hit by a SPOON criminal" och inte "SMOOTH criminal". Pearl Jam sjöng "She cant find the butter, man" enligt Nikki och Wolf Bourgault vägrar acceptera att Elton John sjunger "Im still Standing" istället för "Im Still Stanley".

Webbsidan presenterar också en del statistik. 22,103487064117 procent bidragslämnare har till exempel svarat ja på frågan om de tar någon intressant medicin.

Nu ska jag leta rätt på Christian Falks platta "Quel Bordel" och lyssna på "Make it right" med Demetreus. Jag är övertygad om att han sjunger:

"Come on baby, make it right,
so we can make this U-sväng, U-sväng..."

Vad tycker du?

Länk: kissthisguy.com
Länk: lyricstar.com


Om författaren

Författare:
Anna-Carin Collin

Om artikeln

Publicerad: 27 jun 2003 09:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: