sourze.se

Jan O is da man

Jävla Texas-gubbar är de allihopa!

Jag älskar sådant här. Uttalanden som utmålas som skandaler när de flesta egentligen håller med den som uttalade dem. Att Bush Jr. är opopulär i stora delar av världen och i en mindre del i USA är allmänt känt. Att han är en sån "där jävla Texas-gubbe" vet vi också. Därför känns extra skönt när någon som har genomslagskraft i media uttrycker vad vi tycker.

Jan O Karlsson har varit i blåsväder förut, men jag undrar om han inte blev lite mera folkkär efter uttalandet. Göran Persson verkar ta det hela med en nypa salt, han menar att Jan O Karlsson behåller jobbet, bara han "rättar till det här." Men Persson vet ju samtidigt att det inte går att rätta till ett kristallklart uttalande som "jävla Texas-gubbe". Saken är redan glömd och förlåten.

Tommy G Thompson, hälsominister i USA och gäst hos Jan O Karlsson under den just nu ökända lunchen gjorde vad amerikaner alltid gör när de trängs in i en hörna, han spelade dum. Han menar att värden "uttryckt sig starkt" om den amerikanske presidenten, men egentligen inte menat något med det. I alla fall inte något personligt. Jovisst... Tommy G Thompson fick nog meddelandet klart och tydligt. Vi tycker inte om USA:s nuvarande politik, vi tycker inte om George Bush Jr.

Jag vill gärna avsluta med en helt vanlig amerikans kvinnas kritik av sitt eget land och sin egen president. Hon håller sig anonym, kallar sig själv -the redhead- när hon postar ett inlägg på sajten "LiveJournal", hon är antagligen medveten om den överpatriotism som i dagsläget genomsyrar landet. -the redhead- skriver:

"Gee, after how many months they still havent found any weapons of mass destruction in Iraq. But our nation, buncha sheep that most citizens are, meekly accepted the lies fed to us its not about the oil, really! and paid for the privilege 20 billion? No problem at all! Would you like that in twenties? of watching our elected leader okay, so the elected part is a whole nother rant prove his manhood *snort* to the rest of the planet. Guys, couldnt all yall have just gone to Switzerland and written your names in the snow or something?

- A few of *have* actually noticed that we are on our way to the largest federal deficit spending year in history. But weve been assured by Da Man that 300 billion really isnt a big deal. Noooo problemo. To make us all feel better about the whole thing, hes willing to throw in a tax cut for the rich folks. Itll really help the economy - youll see...

- Apparently out illustrious leader *snort* also thinks we all need a little more religion in our lives. But only his flavor of religion will do. Hes a vanilla man, so all you folks out there who prefer Chocolate Chip or Rocky Road need to get a grip and toe the line. Not to mention his desire to allow federal funding for organizations even if their decision making is in part based upon purely religious reasoning. Just as long as you only eat vanilla, well hire ya.

And people wonder why I would jump at the chance to move to Europe for a couple of years. No, its not just because I might be able to get a date there...

Our leader is a fuckwit. We have only ourselves to blame..."

Jag mår bra av att veta att det finns intelligenta personer i det stora landet i väst som faktiskt vågar uttrycka sina åsikter. Hurra för demokrati, typ.

Tillsist, det är aldrig försent att skaffa en vardagshjälte. Jan O, idag är du min hjälte.


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 23 maj 2003 11:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: