sourze.se

Sourze Småsovjet?

Man ska helt enkelt tvinga folk öppna käften.

Okej, jag vet att 50 öre är en våldsamt liten skitsumma, men just därför, varför? Jag har fått uppkört i ansiktet att Sourze tydligen går back många miljoner per år. Om det är sant eller inte, det vet jag inte. Men om Sourze nu går back, varför envisas med att driva det ännu hårdare?

Vad är det egentligen som kostar så mycket pengar? Webbplatsen? Det finns faktiskt gratishemsidor och URL-maskering. Jobbarna? Hur många kan de vara? 4? 5? Ja, inte fan kan det röra sig om 100 pers som sitter och meckar dagarna i ända, inte. Då hade ju artiklarna runnit in som vattnet i Dalälven, och endast de mest porriga köttrubrikerna hade kunnat hålla sig kvar i mer än ett par timmar.

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att sköta skiten gratis, bara för att hålla sidan igång. Men det går ju inte, för då förlorar några inbitna sitt kära jobb, där de kan sitta och dricka sitt kaffe, käka bullar och klicka lite med musen. Slappare kneg kan man nog knappast hitta. Vidare om man nu lät frivilliga skribenter sköta hela grejen, så skulle reklamen försvinna, kostnadskravet skulle, om inte försvinna, minska drastiskt, och hela saken skulle bli långt bättre för alla. Okej, det var precis såhär Elakpistol.com såg ut, och den är död nu. Men den enda orsaken till det är att skaparna inte orkade, och dessutom vägrade någon annan att ta över, eller hjälpa till. Man ville hålla det inom gänget, hette det. Jovisst, och det skall alla skrivgalna, som tänker men aldrig öppnar käften få sota för.

Som Magnus Fermin, vem tjänar på att man kramar skiten ur ett företag? Servicen blir i nio fall av tio fattigare, så länge man inte kan vaska fram mer stålar eller börja lira slavlöner. Om alla som läste Sourze skulle göra en liten millimeterinsats för dess överlevnad varje gång de gick in på sidan, skulle ni inte behövas. Men oj, hur gick det här till?

Internätet är översvämmat av nätsamhällen, communities. Helgon.net, Lunarstorm, Whoa, och så vidare. Det finns redan communities för alla olika typer av människor, och även communities som inte riktar sig till en viss typ av stilmördar eller kategorimänniskor. Ska vi nu betala för att få det som vi redan kan skaffa på annat håll gratis? Bara för att det ska ligga på en viss nätadress och ha en viss tidningsfunktion? Community-sjukan är så överdriven. Vad ska communitySourze göra som ingen annan redan gör?

Ta inte illa upp nu, vem som än kom på den här communityidén och blablabla om 50 öre, men det suger. Det spelar ingen roll om avgiften är 50 öre eller fem spänn, saken är den att det begränsar tillgängligheten ändå. Det blir för komplicerat för oss slöstjärtar. Skulle jag betala för att läsa Sourze? Aldrig. Inte för att jag inte har råd, utan för att jag är delvis av småländskt snålarselblod, som inte pröjsar för saker som borde vara gratis. Såvida inte jag tvingar mig själv. Och det är för mig helt självklart att man skall få uttrycka sig om vadsomhelst, oavsett var man är, hur man är, utan att bli bortrensad efter plånbok, namn, titel, hudfärg, kön eller något annat larvigt som skulle indikera att "du är inte lika smart, inte lika mycket värd".

Inte bara det att Sourze för det första inskränker ovannämnda, och att jag är så jävla dum att jag pröjsar, utan nu ska det också kosta att ta del av vad jag skriver. Ubba. Det är fan dags att skaffa skidmask, gatsten, sprejburkar, megafoner, banderoller och plakat.

Det är nog med innehållslösa rättigheter son egentligen inte spelar någon roll. Vi vill ha möjligheter. Alla vill ha möjligheter. Alla borde få möjligheter, möjligheten att leva, att äta, dricka, bo och öppna käften.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 16 maj 2003 16:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: