sourze.se
Artikelbild

Kommunals krav är inte omöjliga

Det är nog snarare Kommunal som satt Göran i skiten...

När Göran uttalar sig så är det mesta nästan alltid dystert, allvarligt eller djupt beklagligt, åtminstone i frågor som ej följer Perssons banor.

Det är högst otroligt att Kommunal strejkar endast på grund av att Göran Persson sagt att Kommunals medlemmar har för låg lön. Jag tror att medlemmarna är i stånd att inse detta själva.

Pengar finns det gott om, det handlar bara om att fördela dessa rätt, vilket de flesta ansvariga mer än väl känner till, varvid de fördelar dessa till sin egen fördel.
Som det är nu så sparas det på golvet, de som har minst får minst. Går man in i kommunhusen runt om i landet så ser man hur mycket det slösas på där inne, bland dem som redan har det bäst. Inhyrda konsulter, onödiga undersökningar, utvecklingsprogram för kontorspersonalen som sällan får eller kan utnyttjas av de som arbetar på golvet. Utvecklingsresor, konferenser. Miljontals kronor i telefonkostnader varvid en stor del är privata samtal. En del av allt detta och mycket mer är nödvändigt, men långt ifrån allt.

Och så alla dessa löneökningar och förmåner till människor på ledarnivå, chefer och politiker samt annan så kallad viktig personal. Säg den av dessa som nöjer sig med en löneökning på 100 kronor per år?

Att säga att pengarna inte räcker till är en lögn som spruckit för år och dagar sedan, det är gammalt Sten O. Det är en lögn som vissa personer i samhället lever på. Självklart kan kommunals medlemmar få den löneökning de begärt. Dessutom är det helt onödigt att spara in på personal och vikarier inom vården och omsorgen då samhället i slutändan endast kommer att få betala ut pengar i sjukpensioner och sjuklöner till dem som sliter ut sig.

Jag tror inte att Ylva bryr sig så mycket om Görans uttalande, och hellre skulle hon nog sätta upp en banderoll med texten: "Omfördela resurserna" på kanslihuset.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 30 apr 2003 09:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: