sourze.se

Nyår 2002 i Karlstad, usch

Välkommen till Karlstad!

Det som står här är 100 procent sant.

Jag hade försökt dra ihop något i klassen, och ett litet parti människor hade visat intresse. Jag hade lovat att alla mina kompisar från min hemstad skulle komma upp till mig, och fira nyår. Jag vet inte om det var detta som skrämde bort alla klasskamrater, för ingen av dom kunde till slut komma. Jag fick nu panikångest, för jag hade räknat med att vi nog blir så många att vi inte behöver gå ut någonstans. Men det blev vi inte. De personer från min hemstad som skulle komma var dessa; Jocke, Daniel och Peter, Petter, Tobias, Henning och hans flickvän Maria som inte är äldre än 17 år vid tillfället. Alla kom vid olika tillfällen, men jag utgår från nyårsafton. Allt började när vi skulle gå och hämta Petter, Peter, Tobias och Jocke som hade kommit med bussen, Peter som är lite stirrig hade ju gett mig helt fel tider, så dom fick stå i 15 minusgrader och vänta på att vi skulle komma och möta dom. Jag hade en plan om att vi skulle gå och handla mat, jag tänkte vi skulle äta lite pasta och köttfärssås, och äta något lite mer finare på kvällen.

Vår vandring började och jag informerade alla om att vi kommer bli helt ensamma om vi inte gick ut, vi kom överens om att vi skulle hitta något ställe att gå till. Precis när detta var bestämt skrek några tjejer till oss från en balkong att det var "ett gott nytt år!". Vi hälsade tillbaka att så nog var fallet. Petter sa till mig att jag väl kunde bjuda in dom på våran tråkiga fest, och i ett försök att rädda festen så gjorde jag detta, trots att jag var övertygad om att dom inte skulle komma. Jag frågade om dom ville komma på fest ikväll, snarare skrek, vart då undrade dom, jag sa adressen och en tid. Vi gick vidare.

Väl på konsum så handlade vi snacks och annat nödvändigt. Den "finare" maten blev en stor köttpjäs som vi skulle hel steka i ugnen. Vi började gå hem, vi alla var frusna och hungriga. När vi kom hem blev det stökigt på två minuter. Det hade jag väl iofs räknat med. Klockan var nu ungefär 17.30, klockan 19.00 var tiden jag hade sagt till flickorna jag bjöd in. Det kommer gå åt mycket alkohol för att börja tro på att dom ska komma, tänkte jag. Jag satte Petter vid telefonen, och gav han en lista med nummer till alla klubbar/pubar/barer/discon i hela Karlstad. Han skulle ringa och kolla vart man kunde komma in.

Jag började laga mat, och Tobias som läste till kock marinerade köttet. Nu började allt gå åt helvete. Jag hade redan börjat irritera mig på Daniel och Maria, och jag tänkte att det skulle bli skönt när vi väl kommer iväg. Jag tog lite cider och blandade till en white russian. Jag bad Daniel att skala morötter. Han började bra, men hade till slut sönder min potatisskalare. Istället då för att be om ursäkt för att han hade sönder den jag struntade ju i den så påstod han att jag hade köpt en av dålig kvalité. Då blev jag förbannad, och uppmanade honom till att be om ursäkt, han gick därifrån och kastade en morotsbit på mig. Då blev jag förbannad, gick ut och skrek till han i vardagsrummet, för nu var jag ARG. I efterhand tror jag att det var bra att jag gjorde det, för det fick liv i alla. Jag gick ut igen och lagade mat, argt. Jocke kom ut och pratade lite försiktigt med mig, jag svarade normalt, för nu kändes det som alla irritation var borta. Peter och Petter kom ut, och vi pratade lite, när maten var klar så åt vi först, sedan sa vi till alla andra. Jag tog lite cider och sprit. Vad gott det va. De andra kom ut och käkade mat, och allt verkade vara bortglömt, jag och Daniel pratade lite om något och allt var ganska lugnt.

Efter maten så satt vi bara och slappade. Vi spelade nån fylle lek med kapsyler. Jag frågade Petter om han hade ringt till alla ställen. Det hade han gjort. Ett ställe som heter Arena var öppet. Vad kostade och gå in då undrade jag, det hade han inte frågat. Han ringde igen. När öppnar dom då, frågade jag. Han påstod att han kunde väl inte komma ihåg allt. Peter ringde dit och frågade igen. Då undrade jag när dom stängde. Efter många samtal, så var jag förbryllad över att det gick åt 2-3 personer för att få reda på lite information om en nattklubb. Otroligt. Vi beslöt att Arena var vårt mål för kvällen. Vi slappade lite till. Nu började vi alla bli lite på lyset.

Vi fick för oss att vi skulle gå och hämta dom där tjejerna som jag bjöd in. Vi hade ju sett vilket hus dom bodde i. Vi samlade oss, tände eld på våra cigarer, öppnade en öl/cider och gick iväg. Vi stannade på vägen dit och köpte lite slödryck. Till slut kom vi fram till huset där vi hade träffats, dock så var det ju ett ungefärligt avstånd på 30 meter så vi var inte säker vilken dörr det hade varit. Så efter att vi sex fulla pojkar hade ringt på 6-7 olika dörrar, och pratat med en gubbe, en liten flicka på 5 år och några fulla kvinnor, så drog vi oss hemåt igen. Vi beslöt oss för att det var dags att göra staden osäker.

Klockan var nu 21.30. Något som alltid inträffar när detta gäng är samlat är att vi slappar i cirka fyra timmar, sedan ska alla duscha, bajsa, och ta på sig kläder på 20 minuter. Detta hände även nu, nu skulle åtta personer duscha och göra sig iordning för taxin kom om 40 minuter. Ständigt denna stress. Henning och Maria hade jag försökt att följa med ut på stan. Maria var ju bara 17 år, så hon trodde inte att hon skulle komma in. Jag sa att det var nog inga problem. Dom bestämde sig för att till slut följa med. Vi lyckades till slut bli klara och vi kastade oss in i taxin. Till Arena sa jag. Väl där började allt bli knas. Alla skulle ju ta ut pengar. Vid automaten så träffade killarna på två blondiner som fångade dom i sitt nät. Men åhh, va kul, vart ska ni, och så vidare. Dessa blondiner var inga genier. Den ena ville prova en ormtuta vi hade med oss, men visste inte man gjorde. Efter 20 minuter kom vi iväg till Arena. Nu började problemen hopa sig. Om inte jag kommer ihåg fel så gick Daniel och Peter in, sedan skulle Maria in.

- Det blir inget med det sa vakten, hon är bara 17 år.

Jag sa att hon fyller 18 i år.

- Spelar ingen roll!
- Men det är ju nyår.
- Hon kommer inte in.

Okej, vi gick ur ledet allihop.

- Vi kan gå någon annanstans sa jag,
- Spelar ingen roll, sa Henning, vi kommer inte in.

Jag kände mig jätterutten. Det kom fram en kille till oss, som tydligen inte heller hade kommit in. Han hade till och med en biljett, men han hade inte något id-kort med sig, så han var inte heller välkommen, för han, enligt vakten, så inte ut som 18. Nu började jag bli arg igen. Henning och Maria sa att dom åker hem istället. Jag bad om ursäkt för allt, och dom sa att det inte gjorde något. Nu skulle vi till slut gå in. Jag stod sist av alla. Jocke stod före mig. Det kom fram en grupp med lite folk som skulle in, ungdomar. I gruppen stod det en kille som inte heller hade id med sig, dock så "såg han ut som 18". Nu var jag förbannad, så jag sa till vakten igen, varför får han komma in, men inte den stackars killen utan biljett. Då tog det hus i helvete. Vakten sa till mig att jag inte var välkommen här. Nähä sa jag, gick ur kön, och tittade på mina vänner som var inne på Arena. Petter ringde mig och sa till mig att säga förlåt till vakten. ALDRIG! sa jag, det finns gränser. Jag sa att jag hör av mig efter tolvslaget. Killen jag hade försvarat, vi kallar han Todd, tog jag med på en promenad. Vi gick bort till ett annat ställe som heter Chinois. Där var man tvungen att ha kostym eller balklänning, han hade tröja och jeans och jag hade skjorta och byxor. Vi frågade vakten vad det kostade, och om vi kunde komma in. Det var tydligen abbonerat, och vakten skulle leta upp han som var ansvarig. Det kostade 250 kronor att gå in, men då ingick underhållning, champagne och en gratis drink. Visst tänkte vi, men jag var tvungen att ta ut pengar. Jag gick bort till automaten, tog ut pengar, på vägen tillbaka, bråkade jag lite med vakten på Arena, så han blev ännu mer förbannad. Väl borta vid Chinois kom vi in, utan rätt kläder och Todd var ju bara 17 år visade det sig. Vi fick champagne och drinkbiljett.

Väl inne var klockan 22.50, och hela salen var fylld med cirka 250 stycken kostymer och klänningar. Vi stod vid baren i 15 minuter, tills en bartender sa till oss att den biljetten bara gällde mellan 21.00 och 22.00 och den också var alkoholfri. Vi köpte en cider. Nu började det framgå att detta var första gången som Todd var ute och festade. Todd var en tanig dyslektiker som spelade rollspel och var intresserad av datorer. Jag har inget emot en sådan människa, dock så kändes det så typiskt att jag skulle träffa han som ju var ett sånt "party animal" just ikväll.

Vi satte oss och pratade, då underhållningen började. Det var en DJ som stod och skrek i en mick samtidigt som en kvinna och en man iklädda latex underkläder dansade lätt erotiskt i dunkel belysning. Klockan närmade sig tolvslaget, 00.05 lyckades alla börja räkna ner: 10, 9, 8, och så vidare. Sedan blev det år 2003. Fyrverkerier började smälla och tjuta, så alla fick hålla för öronen, börja hosta av rök, och bli täckta av krut.

- Gott nytt år Todd, min nya vän, sa jag.

Vi tog en till drink, pratade lite. 01.30 gick vi därifrån. Todd sa hej då, och jag ringde mina vänner som var sjukligt fulla på Arena. Det tog ungefär 30 minuter att samla alla, så vi kunde åka hem, då stannade ändå Peter, Daniel och Jocke kvar. Jag, Tobias och Petter åkte hem till Henning och Maria, jag la mig i min säng. Jag ville bara att alla skulle åka hem dan efter vissa skulle egentligen stanna kvar en dag till. Klockan 03.30 kom resterande människor och då skulle vi tillaga köttet. Jag bara låg i min säng och var arg för att nyår blivit förstört och att ingen ens hade frågat var jag hade tagit vägen. Och jag hade inte ens blivit full! Vi gick och la oss vid 04.30 och vi lyckades somna först vid halv sex tiden för Peter krånglade. Vi hade ställt klockan vid 11.30 för jag hade tänkte köra iväg dom allihop. Detta lyckades, och nu var jag lycklig.

Mitt nyår blev skit, men jag söp upp all sprit & cider dom lämnat kvar.


Om författaren

Författare:
Julius Olofsson

Om artikeln

Publicerad: 17 apr 2003 11:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: