sourze.se

Gynekolog vs. Proktolog

Har funderat lite på en sak.

Jag tänker ofta mycket saker i mitt liv och även saker utanför mitt liv. Ibland så finns det ett rakt svar på allt detta jag har funderat på, och ibland finns det även felaktigheter i mina funderingar.

Hursomhelst så har jag funderat på en sak med läkare. Låt oss säga att du har ont i underlivet och du beslutar dig för att besöka en läkare, du kontaktar kanske en läkarmottagning och du får förklara dina symptom för dom. Den sjuksyster du har fått prata med skickar dig vidare till en gynekolog för hon antar att det är där problemet ligger. Du vandrar dit, klär av dig och lägger dig på en brits med benen i vädret. Gynekologen undersöker dig lite och kommer fram till att du har problemet ligger i det rektala området. Därför skickar han dig vidare till en Proktolog, för det är inte hans område. Så bara för att smärtan ligger fyra centimeter från det misstänkta området, så måste man gå till en helt annan läkare. En rumpdoktor. Varför kan inte det finns en läkare som täcker upp hela underlivet.

"Det där är ju inte mitt område, jag tänker bara upp människors kön"

Som sagt så finns det en stor chans att jag har helt fel när det gäller detta. Men det finns ju faktiskt två helt olika läkare som ändå ligger så nära varandra, det kan väl inte vara så svårt att täcka upp lite tarmar, rektum och andra kanaler när man ändå är där nere?

Varför finns denna uppdelningen?


Om författaren

Författare:
Julius Olofsson

Om artikeln

Publicerad: 14 apr 2003 13:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: