sourze.se

Svar till Michael Stålberg

Bert som Bertha...tja...han kanske är en transa?

Detta var inte nåt inlägg i någon jämställdhetsdebatt. Att du drar upp det här med jämställdhet får ju stå för dig.

Min uppfattning om Bert som chauvinist - hade Bert hetat Bertha så hade hon aldrig sagt så rätt ut till unga kvinnor. Därför hon hade själv varit en för x antal år sedan, så därför hade hon vetat hur det hade känts om någon sagt till henne rätt i ansiktet att banta. Men det är inte lika ofta som överviktiga killar får höra det.

Vad hade du sagt om, mot förmodan, Bert hade varit Bertha och varit i den positionen hon är nu, och sagt till en överviktig kille -Banta. Vad hade pressen skrivit, vad hade det haft för effekter på den överviktiga killen? Japp, snacka om att göra skillnad mellan män och kvinnor.

Och det att jag kallade dem unga flickor spelar väl för fan mindre roll i sammanhanget, men vill man märka ord så. Jag heter faktiskt Maria.

Det märks att du själv är jämnårig med Bert. De jämnåriga har ju en tendens att hålla varandra om ryggen.

Du talar om att använda korrekta uttryck för tillexempel medelålders kvinnor. Tycker du då det är acceptabelt av Bert att säga "Du borde banta" rätt i ansiktet till en ung tjej? Tycker du att Bert använder korrekta uttryck? Jag tycker iallafall inte det och jag tror det är många med mig som håller med.

Tycker du hans sätt är acceptabelt så är det ju bara synd om dig, och inget jag kan göra någonting åt. Men oj, hoppsan, det var inte meningen att framföra någon kritik mot gamla gubbar. Förlåt så hemskt mycket.

Ha det gott.


Om författaren

Författare:
Maria Lindehoff

Om artikeln

Publicerad: 13 mar 2003 08:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: