sourze.se

Hon bejakade sin sexualitet

Hon var fel uppfostrad.

Blodet drog sig ner från huvudet. Svetten bröt ut på hennes kropp. Hjärtat slog snabbare. Underlivet bultade när hon kände hur musklerna runt slidan drog ihop sig. Hon stönade av den sköna känslan som spred sig i hennes kropp. Vågen av välbehag blommade ut i en orgasm. Hon spände musklerna runt slidan och kramade till. Som tack, kanske. Sakta drog hon ut ljuset och lade det försiktigt i ljumsken. Hon låg och njöt av det underbara lugn som spred sig i hennes kropp efter att ha fått orgasm.

Efter en stunds halvslummer började tankarna rulla på henne. Så patetisk bilden måste te sig, tänkte hon. Här ligger hon, en medelålders kvinna och har sex med ett ljus. Hon borde ha en man i sängen. Hon levde ju i en tid där det var helt självklart för en kvinna att ta för sig av sexualiteten. Att det sedan blev med olika karlar skulle inte spela någon roll.

Och så hade hon sex med ett ljus i sin ensamhet. Hade tiden gjort henne så oattraktiv att ingen man ville ha henne? Eller var hon så osäker på sig själv att hon inte vågade träffa män? Hennes tankar letade fram minnen från hennes historia. Minnen av möten och sex med män. Dessa minnen plockade genast fram en känsla av otillräcklighet.

Ända sedan hon varit liten hade hon velat älska en man. En man som självklart älskade henne tillbaka. Denne man skulle tycka att det var roligt att umgås och göra saker tillsammans med henne. Hon skulle visa sin kärlek till denna man, genom att ge honom sin kropp. Mannen skulle tacksamt ta emot denna handling av kärlek och visa henne kärlek tillbaka. Han skulle av kärlek till henne säga nej till andra kvinnor.

Men verkligheten senare i livet blev inte så som hon trott när hon var liten. Hennes barndomsönskan var bara en prinsessdröm som var itutat henne från barnsagor och romantiska flicktidningar. Hon var fel uppfostrad. Genom att ändra på sin prinsessdröm och bli mer sexuellt mottaglig för fler män, så skulle hon bejaka sin sexualitet. Och hon försökte, men det blev bara ett svart hål i henne som hon inte kunde sätta ord på. Detta svarta hål skapade en osäkerhet i henne.

När hon som tonåring började träffa pojkar bemötte hon dessa med sin handling av kärlek, men den bemöttes som en handling av att bejaka sin sexualitet. De tog hennes kropp, sprutade sina spermier i den och gick. De visade ingen tacksamhet för att de överhuvudtaget fick ha sex med henne. De bara förväntade sig detta utav henne, men de gav inget tillbaka. Inte kärlek, inte ömhet, inte vänskap, utan bara avvisande och distans. De gjorde skit av hennes handling av kärlek. Hon kände sig kränkt utav detta, men fick veta att hon var osjälvständig. Distansen mellan känslan av kränkning och kravet på självständighet gjorde henne misstänksam.

Tidigt i hennes liv blev sex tråkigt. Det blev något som män krävde av henne och hon värjde sig emot detta krav. Männen hotade och spelade ut henne, för att tillfredställa sina egna behov av att få sin vilja fram. Hennes vilja och önskan var något som skulle stridas emot, knäckas. Hon hade försökt att förklara vad hon menade, att den bottnade i något som var djupare, men männen tog bort alla hennes argument för att vilja ha sex på ett för henne bättre sätt. Hon ansågs vara blyg, osäker och osjälvständig. Dessa viljestrider gjorde henne maktlös.

Sex blev något mekaniskt mellan två personer. Mannen låg och gned mellan hennes ben med handen. Sög hennes bröst, ofta för hårt. Hårda penisar som stöttes för hårt mot ljumsklarna, klitoris och slutligen in i en torr slida, för att pumpa upp och ner några minuter tills utlösningen kom. Mannens tunga, svettiga kropp över henne blev som en tvångströja. Det sura mumlet efteråt, när mannen konstaterat att det inte hade varit så skönt för henne. Huruvidare det hade varit skönt för honom, var ett frågetecken.

Hon anklagades för att vara frigid. Ofta outtalat, men ibland kastat rakt i ansiktet på henne. Hon hade försökt att förklara, försökt att visa vad hon menade. Men hennes ord och handlingar vändes emot henne själv på ett förtryckande sätt. Hennes önskan om att bli älskad blev till tramsiga romantiska drömmar. Hennes handling av kärlek blev ett bevis på hennes osjälvständighet. Osäkerheten och misstänksamheten blev bevis på hennes dåliga självförtroende. Maktlösheten blev bevis på hennes bristande handlingsförmåga. Hon började ifrågasätta sig själv. Det var henne det var fel på. Det var fel på hennes kropp och hon hade inget självförtroende.

Hon läste om sex. Torr slida: fel på slemhinnorna, ett mekaniskt, gynekologiskt fel på hennes kropp som botas med senaste glidmedlet på marknaden. Smärta efter samlag: botas med diverse smärtstillande salvor. Smärta i själen efter dåliga samlag: botas med att lära sig acceptera dåliga samlag. Det viktigaste var antalet samlag, inte kvalitén på samlaget. Ingen lust: botas med fantasier om sex i alla dess former, porrfilm, partnerbyten, otrohet, fula könsord, gruppsex, munsex, ändtarmssamlag samt på senare tid Viagara och liknande preparat.

Hon läste om självsäkerhet. Det var något man utstrålade. Utstrålningen var viktig i relation till män. Utstrålade hon osäkerhet, så behandlade männen henne illa. Osäkerhet gjorde inte så att männen visade större hänsyn, utan legitimerade bara att det var fritt fram att bete sig respektlöst. För att utstråla självsäkerhet skulle hon klä sig rätt, röra sig rätt, tala rätt, använda ögonen rätt, gå till rätt ställen, spela på rätt känslor i mannen, var rätt avvisande och rätt villig. Självsäker var hon också om hon njöt av sex för stunden, utan att bry sig om med vem. Hon skulle veta, hur det ska gå till i sängen och skickligt dirigera en okänd man över sin kropp fram till orgasm och helst multipla orgasmer. Han skulle lyda hennes minsta vink. Självklart var mannen så skicklig älskare, att han kunde tillfredställa vilken kvinna som helt sexuellt.

För att få tips om hur hon skulle göra för att träffa en man, så läste hon litteratur i konsten att träffa en karl. Där fick hon veta hur hon skulle göra för att fånga en karl. Hon skulle fånga honom, han skulle inte välja henne. Männen var som marionetter, de hade ingen egen självständighet när det gällde relationer till kvinnor och sex. Hon styrde männen med sin utstrålning. Den kvinna som utstrålade mest rätt vann mannen. Mannen accepterade vinsten oavsett vem kvinnan var. För att få behålla en man, var hon tvungen att utstråla rätt och mest resten av sitt liv. Gjorde hon inte det, gled mannen så småningom iväg som en barkbåt i strömt vatten.

I samma takt med att tipsen på hur hon skulle få bra sex och en lyckad karlfångst kom till henne, dalade hennes självkänsla i botten. Någonstans inom henne kunde hon inte få recepten på lycka och framgång att stämma med det hon kände inne i sig själv. Det var som om alla dessa recept inte var anpassade efter hennes sexualitet. Hon ville räcka till för en man, inte flera. Men hon som kvinna var inte tillräcklig för en man, de skulle ha flera kvinnor.

Samtidigt stämde inte recepten riktigt med verkligehtens möte med män. De kunde mycket väl vara trevliga för stunden, men de förväntade sig då att hon ställde upp med fritt tillträde till sin slida. Gjorde hon inte det, utan ville träffa mannen först utan att ha sex, hotade de henne. Då gick hon. De blev förbannade på henne för att hon respekterar sin kropp så mycket, att hon inte vill släppa in vem som helst i den.

Hon blev ensam. Levde i celibat. De ensamma dagarna blev till veckor, veckor till år och år till ett decennium. Under denna tid av ensamhet och celibat började hennes hjärna att fråga efter hennes sexualitet.

I sin ensamhet hade hon börjat smeka sig själv. Hon upptäckte att det hände saker med hennes kropp. Hon började förstå hur hennes kropp fungerade. Hon lärde sig mer och mer. Orgasmerna kom snabbt. Ofta. Inga misslyckanden längre. Men, hennes kropp fungerade inte alls som i recepten på lyckad sexualitet och karljakt. Den fungerade som i hennes prinsessdröm. Prinsessdrömmen var hennes sexualitet.

Hon lärde sig att om hon skulle njuta av sex, så var det viktigt med en ram av känslomässig trygghet före, under och efter samlaget. Det var viktigt för henne att känna sig älskad, uppskattad. Hon ville att mannen skulle ge henne tid. Vara tillsammans med henne, att de gjorde saker gemensamt. Det var viktigt att mannen kom tillbaka till henne.

Att han kunde se henne i ögonen med ett öppet hjärta av kärlek. Att denna kärlek visades genom lätt, smekande beröring, som börjar med fingrarna och händerna. För att sedan klättra vidare upp över armarna, runt ansiktet, ner mot brösten. Mjuk massage av bröstvårtorna, så att hon kunde känna ilningarna gå från brösten till hennes livmoder. Känna att livmodern började dra sig samman av beröringen. Smekningar ner över magen, ner över benen. Mjuk beröring längs insidan av låren, upp mot skötet. Mjuk massage av blygdläpparna. Lätta tryck fram på blygdbenet, cirkelformade rörelser. Lätta tryck över hela klitoris, så att hon kunde känna slidan svullna upp, resa sig. Sedan när klitoris har svullnat upp, ett sakta särande på blygdläpparna, mjuka tryck mot slidöppningen, tills det slutliga inträngandet kom. Snabba drag in och ut som masserade det uppsvällda underlivet tills orgasmen kom. Då ville hon ha denne mans penis långt inne i sig.

Hon vill krama mannens kropp av välbehag. Känna hans hjärta slå. Känna hans andhämtning öka, för att sedan lugna sig. Känna honom slappna av. Veta att han uppskattar henne, älskar henne. Få veta att han vill göra om detta med henne, älska med henne en gång till. Hon skulle känna att hennes kropp och känslor räckte till för denna man. Hans känslomässiga krav var anpassade till vad hon kunde ge.

Den patetiska bilden var nog inte så patetisk i alla fall. Ljuset fick duga i väntan på att en man kom som fyllde hennes sexualitets krav. Hon hade trots allt lärt sig att vara trogen sin egen sexualitet.

Detta är ett bidrag till Sourze Författarskola


Om författaren

Författare:
Marie Hellström

Om artikeln

Publicerad: 13 mar 2003 10:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: