sourze.se

Ungdomsmusik - inte samma låt

Sten, visst är det hemskt med "ungdomsmusiken" idag. Jag håller med.

Att få för sig att lägga på skivor med hemska housegrupper som Supremes, Stevie Wonder och Curtis Mayfield på en sådan intellektuell tillställning är verkligen att håna dess besökare. Bedrövligt rent ut sagt! Saknaden efter trubadurer som Audio Bullys, Simon Grey, Abstract, Bremen
Brotröster GMBH och Phunky Drakes var under kvällen stor. Intellektuella människor som du och jag förtjänar ju endast den allra djupaste och tätaste lyriken och musiken.

Men ibland går musikkännarna och DJs för långt. De beblandar sig med musik som kan vara svår att förstå sig på, som helt enkelt ligger över vårt förstånd. Jag brukar inte ens försöka förstå mig på den. Lika bra att generalisera allt och säga att: "Ungdomsmusik är samma låt!"

Särskilt den nya musiken – soul - som växte sig stor på 40-talet och som det spelades mycket av under den här jubileumskvällen. Där är du inte ensam Sten och det är helt okey att du inte ens lyckas med bedömningen vari Supremes "I Hear a Symphony" börjar och slutar. Det lämnar vi åt kännarna tycker jag.

Jag spelar mer än gärna in ett blandband till dig med världens bästa houselåtar tunnelbanemusik på. Lika ärligt menat som att jag respekterar dina musikaliska åsikter och jag är absolut fel person att föra en debatt med kring vad som är bra och dålig musik. De rättigheterna lämnar jag helt åt den individuella lyssnaren. Däremot tycker jag att dina reflektioner över kvällen är aningens vridna och du
kan verkligen inte ha lyssnat på musiken med samma intensitet som du tycks författa dina texter.

Vad skulle du själv ha spelat om du var i min roll? När målgruppen omfattar alltifrån hårdrockare, 80-talister, viktiga mediamänniskor, intellektuella skribenter, redaktörer och hiphopare.

Mitt val blev helt enkelt att inleda med ambient house: 90-talets credvänliga mediamusik. Om jag inte misstar mig gick vi sedan över till mer renodlad dansant house: Samtidens stora jazzmusik som fortfarande är helt missförstådd. Efter det kom vi in på 60-tals soul: Funkar alltid och bedöms iallafall av de flesta som bra. Vidare blev det hits läs The Knife och gamla godingar av diverse rytmiska gångar.

De två 16-åringar ! som dansade gjorde en ypperlig insats!

Det finns många sätt att älska musik på...


Om författaren

Författare:
Erik Dahlström

Om artikeln

Publicerad: 07 mar 2003 09:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: