sourze.se

Gör någon glad idag!

Små tanter kan göra stora saker.

- Det är ingen riktigt Post längre, säger mannen i reklamen.

Han är en tråkig grinig gubbe och jag tror inte att många vill identifiera sig med honom. Ändå beter vi oss precis på samma sätt som han gör. Står och muttrar. Surar. Jämför med hur det var förut. Medan jag väntar på att det ska bli min tur att hämta ut lönen på det nya mindre postkontoret, ser jag flera som nästan tycks vara kopior av honom.

En tant står och pratar med en väninna om kappor. Hon berättar att den hon bär har många år på nacken och att den är väldigt värmande och perfekt att ha när det är extra kyligt ute.

- Inte är den särskilt modern och det behöver den inte vara heller, tycker hon.

Det var bättre förr, tror jag att hon tänker. Bättre kappor. Bättre Post.

Tanten i kappan tittar på sin kölapp. Det är visst hennes tur.

- Jag tycker så synd om er nu när de har gjort så här nytt, säger hon till kvinnan på andra sidan disken och pekar på glasskivan mellan dem. Här sitter ni alldeles instängda.

Det var bättre förr. Inte så instängt. Bättre Post.

Tanten slänger upp sin stora handväska på disken.

- Jag tog med något till er. Så att ni har något gott till kaffet.

Hon häver upp en enorm påse med muffins. Jag har svårt att förstå hur hon har fått plats med dem i handväskan. Kvinnan som jobbar på Posten ser också förvånad ut. Troligtvis inte för att hon undrar hur de fick plats i väskan, utan för att det är så många personer som gnäller på dem över den nya Posten och nu kommer istället en tant i en gammal men värmande kappa och ger dem fikabröd.

När jag sitter på bussen hem tänker jag på fikat som måste vara bland det godaste Postens personal har ätit på länge. Även fast jag inte har smakat en endaste bit så glädjer jag mig hela eftermiddagen åt dessa muffins och jag tänker att det minsann inte alls var så väldigt mycket bättre förr. I alla fall inte om man jämför med den här dagen, då en liten tant gjorde en mycket stor sak. Hon gjorde någon riktigt glad.


Om författaren

Författare:
Malin Rindeskär

Om artikeln

Publicerad: 05 mar 2003 09:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: