sourze.se

Den svaga slår en svagare

Verkligheten kan te sig annorlunda för olika människor. Men likväl är subkulturerna delar av "den stora" kulturen.

Tre invandrarungdomar i Gårdsten såg till att hamna i samma hiss som en alkoholpåverkad kvinna för att få hennes pengar.

Senare bröt sig killarna in i lägenheten med kofot. Därtill förstörde, stal och misshandlade de den gravt alkoholiserade och nästan rörelsehindrade sambon. Tryggheten raserades i det egna hemmet. Välkommen till verkligheten!

Kvinnan, med trasiga nerver sedan tidigare, flydde hals över huvud, hamnade i fyllecell och senare på jourhem. Hon fann en fristad.

Ironiskt nog försökte hon intala sig själv att detta skulle bli en ny start för henne, när hon i vild panik sade upp lägenheten. Dottern tolkade situationen annorlunda. Hon visste att hennes mor var nära ett nervsammanbrott, och att Lillhagens sjukhus skulle bli hennes nästa, tillfälliga, boplats. En annan verklighet!

Allt detta får mig att tänka på uttrycket "Tänk efter före". För när dessa pojkar kanske tänker om är det för sent att få sin aktion ogjord. För att döva sitt dåliga samvete och stärka sin identitet, ser de med stor sannolikhet till att fylla sin ryggsäck med andra brottsliga handlingar. Ytterligare en verklighet!

Det är synd att den svaga måste ge sig på en svagare för att känna makt och kortvarig tillfredsställelse, istället för att agera med respekt gentemot sig själv och andra.

Genom denna aktion sätter den svaga krokben på sig själv, då den svagare måste stöttas med ekonomiskt bidrag, som intelligenta politiker i sin tur bland annat kunde använt till den ungdomsverksamhet som, dumt nog, dragits in. Ännu en verklighet!

Men vi får inte glömma att dessa ungdomar också är offer som får betala dyrt för både politikers enfald och alltför nitiska agerande efter tabeller och statistik. Därutöver är de offer för föräldrarnas brist på tid och ansvarskänsla. Föräldrarna gör säkerligen så gott de kan, men det räcker inte - då samhället utvecklats till vad det är i dag. Det räcker inte med en inkomst för att leva ett så kallat drägligt liv. Tyvärr, återigen, en annan verklighet!

Om alla respekteras, värderas lika och ges en meningsfylld tillvaro och fritid behöver samhället inte slåss mot kriminalitet och dess utövare.

Min fulländade verklighet!


Om författaren

Författare:
Sari Hänninen

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2003 16:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: